Anna Haatajalle Nuorten MM-sprinttipronssia

20-vuotias Anna Haataja juoksi sprintin Nuorten MM-pronssia Sveitsin Scuolin kuumissa ja mäkisissä maastoissa. Voiton reilulla erolla takanatuleviin otti nyt toisen kerran peräkkäin Sveitsin 18-vuotias Simona Aebersold. Aebersold edustaa seuratasolla suomalaista Tampereen Pyrintöä. Hopeaa kolme sekuntia Haatajaa nopeampana nappasi Venäjän Anna Dvorianskaja.

Haataja oli tyytyväinen mitaliin joka tänään tuli perussuorituksella.

– Isompia virheitä ei tullut, mutta jotain pieniä pysähdyksiä, koska meno ei ollut kovin sujuvaa. Vire ei ollut yhtä hyvä kuin Porvoossa ja olisin toivonut päivälle parempaa fyysistä kuntoa, Haataja pohti suoritustaan ja vertasi sitä viikko sitten juostuun Huippuliigan Porvoon osakilpailuun, josta hän nappasi voiton.

Päivän rata vaati urheilijoilta kovaa fyysistä kuntoa, sillä mäkeä mentiin jatkuvalla syötöllä ylös ja alas. Lisäksi kuuma ja helteinen sää toi oman haastavuutensa kilpailuun.

– Rata ei ollut vaikea, mutta nousua oli paljon ja fyysisesti rata oli raskas. Hienoa aloittaa kisaviikko näin hyvällä sijoituksella. Kyllä mitali aina maistuu hyvältä, Haataja iloitsi pronssista.

Suomalaisnaisten hienoja suorituksia täydensi Lotta Kirvesmiehen sijoittuminen ensimmäisissä nuorten MM-kilpailuissaan kuudenneksi.

anna_lotta

 

 

Ojanaho paras suomalaismies

Miehissä kärki oli sveitsiläispainotteinen kun ykkös ja kakkos sijan nappasi kotijoukkueen edustajat, Joey Hadorn ja Thomas Curinger. Pronssille nousi Ruotsin Isac von Krusenstierena. Paras suomalaismies oli Olli Ojanaho sijalla yhdeksän. Ojanahon ero voittajaan oli alle puoli minuuttia Takana tulevat suomalaiset sijoittuivat tasaisesti: Topias Ahola oli 12., Anton Kuukka 15. ja Topi Raitanen 17.

– Päivä ei ollut fyysisesti paras, mutta suorituksellisesti meni ihan hyvin. Rata oli hyvin nopeatempoinen ja samalla kun juoksi kovaa piti lukea tarkasti välejä, Ojanaho kuvaili päivän suoritusta.

Nuorten päävalmentaja Antti Örn oli tyytyväinen joukkueensa tasaisuuteen ja toki mitali sai valmentajan iloitsemaan.

– Kilpailu oli tiukka ja sprintissä voi tulla monenlaisia yllätyksiä, kun potentiaalisia menestyjiä on paljon. Joukkueen kokonaispanos oli tasainen ja toki mitali on aina huikea suoritus, Örn iloitsi joukkueensa saavutuksista.

Nuorten MM-kilpailut jatkuvat maanantaina pitkän matkan kilpailulla.

Täydelliset tulokset ja lisätietoa kilpailuista: www.jwoc2016.ch

Tulokset, Nuorten MM-sprintti 10.7., Sveitsi

Naiset

1) Simona Aebersold SUI 13.13, 2) Anna Dvorianskaja RUS 14.05, 3) Anna Haataja FIN 14.08, 4) Virag Weiler HUN 14.16, 5) Josefine Lind DEN 14.21, 6) Lotta Kirvesmies FIN 14.25, …, 35) Emmi Jokela 15.59, 50) Enni Jalava 16.21, 71) Leenukka Hanhijärvi FIN 16.45, Karoliina Ukskoski FIN hylättiin puuttuvan leiman takia.

Miehet

1) Joey Hadorn SUI 12.47, 2) Thomas Curiger SUI 12.56, 3) Isac von Krusenstierna SWE 13.04, 4) Simon Subach SUI 13.18, 5) Quentin Rauturier FRA 13.19, 6) Henry Mcnulty AUS 13.20, Tobia Pezzati SUI 13.20,…9) Olli Ojanaho FIN 13.23, 12) Topias Ahola FIN 13.33, 15) Anton Kuukka FIN 13.36, 17) Topi Raitanen 13.40, 51) Akseli Ruohola FIN 14.23