Marika Teinille keskimatkan EM-pronssia

marika_mitaliN

Suomen Marika Teini avasi perjantaina suunnistuksen EM-kisojen keskimatkalla Suomen mitalitilin ottamalla EM-pronssia. Teini teki suunnistuksellisesti erinomaisen suorituksen ja otti uransa ensimmäisen arvokisamitalin. Kisan voitti ylivoimaisesti Ruotsin Tove Alexandersson, joka keräsi Teiniin eroa 2.25. EM-hopean vei 13 sekunnin erolla ennen Teiniä Sveitsin Judith Wyder, joka puristi alun virheensä jälkeen Teinin ohi vasta toiseksi viimeisellä rastilla.

Teinin suoritus EM-keskimatkalla oli mainio: rastit löytyivät haastavassa maastossa ilman isompia koukkuja. Teini oli tyytyväinen hallittuun suoritukseensa.

– Kolmella ensimmäisellä rastilla tein pieniä 10-15 sekunnin virheitä, mutta sen jälkeen sain kartan ja maaston täsmäämään. Alkumatkasta otin kevyemmin ja kun pääsimme noin puolessa välissä olleen mäen päälle annoin lopun tulla ihan täpöä, Teini kertoi mitalin tuonutta taktiikkaansa.

Teini on tehnyt koko kevään vahvaa nousua maailman huipulle. Viime vuoden jalkavaivoista toipunut Teini oli muutama viikko sitten maailmancupin sprintissä kolmas. Ennen keskimatkan EM-hopeaa Teinin parhaat arvokisasaavutukset ovat tulleet nimenomaan sprintistä. EM-sprintissä Teini oli sijalla 11. Ensimmäinen EM-mitali oli pienoinen yllätys myös naiselle itselleen.

– Ei tätä meinaa vielä ymmärtää. Sprintin piti olla täällä päämatkani, vaikka olen kyllä satsannut yhtä paljon maastomatkoihinkin. Talvelle etelässä juoksin hyvin keskimatkan kilpailuja, joten vihiä oli että pystyn hyviin suorituksiin tällä matkalla, Teini iloitsi.

Suomalaisnaisten osalta päivä oli kokonaisuutena hieno, sillä Saila Kinni sijoittui EM-tuloksissa viidenneksi ja Venla Harju oli kahdeksas.

Miesten päivä alavireinen

Suomalaismiesten osalta päivä ei sujunut toivotunlaisesti. Finaalissa maata edustanut kolmikko sortui kaikki virheisiin ja sijoitukset olivat sen mukaisia.

– Tänään oli niin fyysisesti kuin taidollisesti huono päivä. Florian Howald sai kiinni kuutosrastille ja vaikka välllä teimme eri reitinvalintoja, minulla oli loppumatkan täysi työ yrittää pysyä hänen perässään, päivän suoritukseen pettynyt Fredric Portin pohdiskeli maalissa.

Tulokset, EM-keskimatka, finaali, Tsekki

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 32.37, 2) Judith Wyder SUI 34.50, 3) Marika Teini FIN 35.02, 4) Maja Alm DEN 35.27, 5) Saila Kinni FIN DEN 35.35, 6) Helena Jansson SWE 36.08, …,8) Venla Harju FIN 36.22, 15) Merja Rantanen FIN 38.00, 17) Sofia Haajanen 38.08, 43) Anni-Maija Fincke FIN 42.55

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 31.56, 2) Gusta Bergman SWE 32.30, 3) Lucas Basset FRA 32.47, 4) Oskar Sjöberg SWE 32.58, 5) Florian Howald SUI 33.01, 6) Jan Sedivy SUI 33.43, 6) Valentin Novikov RUS 33.43, 21) Fredric Portin FIN 35.04, 30) Olli-Markus Taivainen FIN 36.21, 44) Miika Kirmula FIN 39.57