Suomi seitsemäs mc-sprinttiviestissä

Suomen kolmosjoukkue (Miia Niittynen, Aleksi Niemi, Jesse Laukkarinen ja Kirsi Nurmi) otti maailmancupin sprinttiviestissä seitsemännen sijan. Kuva: Erik Borg.
Suomen kolmosjoukkue (Miia Niittynen, Aleksi Niemi, Jesse Laukkarinen ja Kirsi Nurmi) otti maailmancupin sprinttiviestissä seitsemännen sijan. Kuva: Erik Borg.

Sveitsi vei nimiinsä suunnistuksen maailmancupin avausviikonlopun viimeisen kisan, sprinttiviestin Puolan Trzebnicassa maanantaina. Sveitsi kukisti Ruotsin neljän sekunnin erolla, kun kolmanneksi sijoittunut Tanska jäi voittajasta puoli minuuttia. Suomen kolmikko Kirsi Nurmi, Jesse Laukkarinen, Aleksi Niemi ja Miia Niittynen sijoittui virallisissa maailmancupin tuloksissa (1 joukkue per maa) seitsemänneksi. Eroa kärkeen suomalaisilla kertyi 2.39.

Suomen joukkueet eivät päässeet voittotaisteluun sähäkässä sprinttiviestissä. Lisäksi päivän suomalaisonnistujat olivat eri nelikoissa. Päävalmentaja Tainin mukaan alku oli tahmeata.

– Jäimme aloitusosuudella liikaa, mikä aiheutti sen, että seuraavilla osuuksilla jouduimme menemään yksin nopeimpien junien takana.  Positiivista oli se, että miehet tekivät tänään kovia juoksuja, vaikka juoksivat osittain tyhjissä väleissä. Huippuvetoja ei saatu samaan joukkueeseen, vaan ne menivät ristiin, Taini summasi.

Taini nosti esiin erityisesti nuorten miesten esitykset sprinttiviestissä: Topi Raitanen jäi kakkososuudella Sveitsin Andreas Kyburzista 23 sekuntia ja Aleksi Niemi kolmososuudella Matthias Kyburzista 24 sekuntia. Suomen 1-joukkue oli hetken hylättyjen listalla, mutta Mårten Boströmin suoritus hyväksyttiin lopulta. Se ei kuitenkaan vaikuttanut virallisiin tuloksiin.

– Boströmin kartassa oli painatusvirhe eli siinä oli rakennuksen ja viitoituksen välissä rako, josta hän meni. Muiden kartoissa tuota väliä ei ollut, ja sen perusteella Suomen 1-joukkue ensin hylättiin, Taini selvitti

Päävalmentaja oli tyytyväinen maailmancupin avausviikonloppuun Puolassa. Maajoukkue jatkaa Puolasta Tsekkiin valmistautumaan EM-kisoihin, jotka alkavat Tsekin Jesenikissä runsaan kahden viikon kuluttua.

– Tästä on hyvä jatkaa EM-kisoja kohti, sillä viikonloppuna saimme paljon positiivisia juttuja. Asemia on nyt haettu ja EM-kisoihin on helpompi lähteä, kun on kovia kansainvälisiä kisoja alla. Leiriltä saadaan vielä lisää maastotuntumaa, ennakoi Taini yhteisleiriä Norjan ja Tsekin maajoukkueiden kanssa.

Suunnistuksen maailmancup, Puola Trzebnica

Sprinttiviestin tulokset

1) SUI 1.02.24 (Judith Wyder, Andreas Kyburz, Matthias Kyburz, Rahel Friederich), 2) SWE 1.02.28 (Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Helena Jansson), 3) DEN 1.02.54 (Cecile Friberg Klysner, Tue Lassen, Sören Bobach, Maja Alm), 4) RUS 1.03.39, 5) NOR 1.04.53, 6) POL 1.04.58, 7) FIN 1.05.03 (Kirsi Nurmi, Jesse Laukkarinen, Aleksi Niemi, Miia Niittynen). Virallisiin tuloksiin lasketaan yksi joukkue per maa, joten kilpailun ulkopuolella FIN1 1.05.13 (Marika Teini, Topi Raitanen, Mårten Boström, Merja Rantanen)  ja FIN2 1.05.29 (Sofia Haajanen, Mikko Patana, Fredric Portin, Sari Anttonen).