Pesu ja Linnainmaa suunnistivat SM-pitkän matkan kultaa

SMmitalistit
Marjut Turunen, Mervi Pesu ja Salla Koskela iloitsivat SM-pitkän matkan mitaleista.

Naisten kilpailuissa SM-kultaa otti Rajamäen Rykmenttiä edustava Mervi Pesu. Entinen maajoukkuenainen on tällä kaudella keskittynyt huipputreenaamisen sijaan kuntoiluun, mutta vauhdissa se ei näy, sillä hopealle noussut SK Vuoksen Marjut Turunen hävisi kokeneemmalle lähes 50 sekuntia.

– Onhan se aina kiva voittaa, varsinkin SM-sprintin sekuntitappion jälkeen. Lenkille lähtö on sellainen elämäntapa eli vaikka en hae huippukuntoa, ei se kunto mihinkään ole hävinnyt. Suoritus oli hallittu eikä isompia virheitä tullut, Pesu iloitsi kultamitalista.

Hopealle taistellut Turunen kertoi, että viikko sitten loppuneet EM-kilpailut painoivat vielä jaloissa.

– Hauskaa oli hienossa kelissä suunnistaa. Kilpailu oli kyllä rankka, Turunen kertoi ja mainitsi vielä sairastelleensa edellisviikolla.

Pronssia otti helmikuisesta sairastelusta hitaasti toipunut Salla Koskela. Koskelan ero hopeaan oli vain neljä sekuntia.

– Tilanteeseen nähden meni hyvin. Lopussa tuli varmaan sen minuutin verran virhettä, kultamitalin 54 sekunnilla hävinnyt Koskela pohdiskeli maalissa.

Linnainmaa kauden kovin suomalaismies?

Kauden toinen henkilökohtainen SM-kulta meni samalle miehelle kuin ensimmäinenkin kuin Kyrös-Rastia edustava Tero Linnainmaa jätti muut suomalaismiehet taakseen. Linnainmaa myönsi, että edellisviikko painoi jaloissa, mutta niin se teki muillakin EM-kävijöillä.

– Kunto oli arvoitus, mutta hyvä kisa tästä tuli. Pientä virhettä, mutta ei mitään suurempaa. Mäkiä ei viime viikon kokemuksen jälkeen huomannut ollenkaan, Linnainmaa kuittasi 400 metrin noususumman.

Hopeaa miesten kilpailussa otti vajaan puoliminuuttia voittajan jälkeen Tuomas Kotro. Kotro oli tyytyväinen mitalitilin avautumiseen tälle kaudelle.

– Sprintissä minulle tuli totaalinen blackout, joten tämä mitali lämmitti, vaikka ei se kulta kaukana ollutkaan. Otin alkumatkan lungisti ja lopussa jaksoi painaa hyvällä vauhdilla, Kotro kertoi taktiikkaansa noin 27 kilometrin pituisella radalla.

Pronssille ylsi sairastelujen hidastama Ville-Petteri Saarela.

– Meno ei ollut hääppäistä, vähän semmoista lenkkeilyä. Hiihto poltteli keuhkoissa ja syherikössä saattoi tulla virheitä. Urat olivat kyllä parempia kuin EM-kilpailuissa, taisi olla pohjattu useammin kuin vain kerran, Keminmaan Urheilijoita edustava Saarela kiitteli järjestäjiä.

Miesten kilpailuissa kovinta vauhtia piti SM-kilpalun ulkopuolella ollut EM-mitalisti Lars Mohald.

Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa ja Ville-Petteri Saarela ylsivät mitaleille miesten päämatkalla.
Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa ja Ville-Petteri Saarela ylsivät mitaleille miesten päämatkalla.
Tulokset SM-pitkä matka, Hankasalmi

Naiset, D21: 1) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 55.46, 2) Marjut Turunen SK Vuoksi 56.36, 3) Salla Koskela Lounais-Hämeen Rasti 56.40, 4) Mira Kaskinen Ulvilan Ura 57.46, 5) Sari Vääränen Kouvolan Suunnistajat 1.00.01, 6) Johanna Niittymäki Koovee 1.00.36

Miehet, H21: 1) Tero Linnainmaa Kyrös-Rasti 1.32.55, 2) Tuomas Kotro SK Vuoksi 1.33.21, 3) Ville-Petteri Saarela Keminmaan Urheilijat 1.33.45, 4) Staffan Tunis IF Femman 1.34.27, 5) Misa Tuomala Suunta Jyväskylä 1.35.36, 6) Hannu-Pekka Pukema Kouvolan Suunnistajat 1.37.01

Täydelliset tulokset: http://online4.tulospalvelu.fi/tulokset/fi/2016_hisusmp/

SM-kilpailut jatkuvat Hankasalmella huomenna sunnuntaina käytävillä viesteillä. Kisasivut: https://sites.google.com/site/smhisu2014/