Suomelle hopeaa opiskelijoiden MM-viestistä

Suomen kaksikko Sonja Mörsky ja Tero Linnainmaa jatkoi sunnuntaina opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistuksessa Suomen mitaliketjua. Kaksikko oli sprinttiviestissä hopealla Norjan jälkeen.

Suomi johti 6-osuuksista viestiä pitkään, kunnes viidennellä osuudella Norja Jörgen Madslien ajoi Tero Linnainmaan kiinni ja pääsi urilta oikomalla karkumatkalle.
– Viidennellä osuudella jäi yksi oiko käyttämättä, näin vain, että joku vilahti siellä. Loppulenkillä meillä oli vielä ulkokaarre (pidempi hajonta) ja ero kasvoi lisää. Norja oli hiihtänyt pidemmän hajonnan alkuosuuksilla, kertasi Linnainmaa kisan ratkaisuvaiheita.

Sprinttiviesti käytiin nopearytmisenä, noin 6-7 minuutin osuuksin. Sonja Mörsky lähti viimeiselle osuudelle takaa-ajoon, mutta Norja pysyi ykkösenä ja tuli maaliin puoli minuuttia ennen Suomea.
– Korjasin yhtä väärää kääntymistä oiolla, ja kaaduin. Siinä meni kymmenisen sekuntia. Norja oli tänään yksinkertaisesti parempi, kaikilla matkoilla mitalin ottanut Mörsky tunnusti.

Kisan kolmanneksi nopeimman ajan hiihti Suomen kakkosjoukkue Mira Kaskinen ja Tuomas Kotro, mutta jokaiselta maalta huomioitiin virallisiin tuloksiin vain yksi joukkue, joten Venäjä otti kisan pronssimitalit. Ensimmäiset opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistukset päättyvät maanantaina kilpailtavaan keskimatkan yhteislähtökisaan. Sekä Mörsky että Linnainmaa ovat valmiita jatkamaan mitaliputkeaan.
– Jos suoritus on hyvä, sillä ollaan myös korkealla. Mitalia lähdetään hakemaan, Mörsky suunnitteli.
– Ei kahta ilman kolmatta, hyvää putkea ei kannata katkaista, paljasti Linnainmaa tavoitteensa viimeiseen kisapäivään Venäjän Tulassa.

Opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistus, Tula Venäjä

Sprinttiviestin alustavat tulokset

1) Norja 35.35 (Jörgen Madslien, Anne Ulvensoen), 2) FIN 36.05 (Tero Linnainmaa, Sonja Mörsky), 3) RUS 37.07 (Aleksander Zlobin, Natalia Ignatova), 4) CZE 38.20, 5) BUL 38.26, 6) BLR 39.27.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail