Nuorten sarjoissa sprintti uusitaan tiistaina

Vuoden 2016 karkauspäivä jää varmasti itävaltalaisten kisajärjestäjien mieleen. Yön aikana satanut noin puolen metrin lumikinos jo yksinään aiheutti järjestäjille lisästressiä, ja aamupäivän nuorimpien sarjojen lähtöjä jouduttiin lykkäämään 1,5 tunnilla. Tarkoitus oli lähettää 17-vuotiaat EM-sprinttiinsä ja 20-vuotiaat MM-sprinttiinsä lomittain, mutta suunnitelma ei käytännössä toiminut ollenkaan ja kisat jouduttiin mitätöimään lähtöongelmien vuoksi. Uusintayritys on tiistaina, jolloin nuorilla olisi ollut välipäivä.

Suomen nuoret kuvasivat lähtöhetkeä kaaokseksi.

– Aikoja ei huudettu, eikä lähtöpiippauksia ollut ja kellot kävivät eri aikaa. Kaikki meni ihan sekaisin, kertoi Liisa Nenonen juryn päätettyä kisan uusinnasta.

Lähtöteltan kaaoksen vuoksi kaikille kilpailijoille ei saatu oikeita aikoja, eikä lähdön tasapuolisuutta pystytty varmistamaan.

– Osa sai kartan käsiinsä jo pari minuuttia ennen, osa sääntöjen mukaisesti 15 sekuntia ennen. Kisa ei mennyt suomalaisiltakaan ihan tuubiin, joten tämä oli hyvä harjoitus, kuittasi Suomen nuorten valmentaja Tapani Partanen.

17-vuotiaiden sarjat starttaavat tiistaina klo 10 paikallista aikaa, 20-vuotiaat tuntia myöhemmin, ja kisapäivän alkuperäiseen ohjelmaan kuulunut aikuisten EM-sprinttiviesti klo 13.