Mira Kaskinen otti opiskelijoiden MM-kultaa

Mira Kaskinen otti kultaa opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistuksen päätösmatkalta Venäjän Tulasta. Kaskinen oli keskimatkan yhteislähtökisassa 12 sekuntia nopeampi kuin toiseksi tullut Norjan Anna Ulvensoen. Sonja Mörsky otti pronssia 24 sekuntia Kaskisen takana.

Kaskinen tuli radan ensimmäiseltä lenkiltä kärjessä, vaikka alkumatka ei sujunut toivotusti.

– Lähdön jälkeen oli ohitettavia edessä ja näin, että Norjan Anna Ulvensoen pääsi karkuun. Yritin ensin korjata tilannetta reitinvalinnalla, mutta se meni vain huonompaan suuntaan. Reitinvalinnat eivät olleet ihan puhtaita, vaan välillä rupesi jo jänskättämään, Kaskinen kertasi voittoisaa kisaansa.

Lumi oli yön sateen jäljiltä kosteata, mutta se ei Kaskista häirinnyt.

– Hiihto on kulkenut koko viikon hyvin. Tämmöinen työkeli sopii minulle paremmin kuin nopea lentokeli jäisillä urilla, kertoi Kaskinen tyytyväisenä kisaurakan päättäneeseen kultaansa.

Sonja Mörsky oli radan loppuosalla kiinni jo hopeassa, mutta hetken herpaantuminen ennen yleisörastia päästi Norjan Ulvensoenin suomalaisen ohi.

– Toive hopeasta tyrehtyi, kun menin suoraan kasilta kympille. Sitä ennen oltiin Ulvensoenin kanssa peräkkäin ja pääsin jo reitinvalinnalla ohi. Muuten ei varsinaisia virheitä tullut, mutta joitakin huonoja reitinvalintoja tein, arvioi Mörsky, joka otti ensimmäisistä opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistuksista mitalin joka matkalta.

Miesten kisan ykkönen oli Bulgarian Stanimir Belomazhev, joka jätti Suomen Jyri Uusitaloa kymmenisen sekuntia. Tero Linnainmaa oli kolmas 18 ja Tuomas Kotro neljäs 38 sekuntia kärkeä hitaampana.

Uusitalo oli tyytyväinen kirkastettuaan takaa-ajokisan pronssin keskimatkalla hopeiseksi. Maailman kärkinimiin kuuluva Belomazhev antoi hyvän mittarin suomalaisen kisavireestä.

– Oli mielenkiintoista päästä taas maailman huipun kanssa ottamaan yhteen. Se on parasta mahdollista oppia. Belomazhev oli lopussa vaan parempi, vaikka hyvässä fyysisessä kunnossa olenkin. Lopussa yritimme pitää Linnainmaan Teron takana, myhäili Pellon hopeamies kisan jälkeen.

Linnainmaa pysyi kärkikaksikon takana, mutta oli hänkin mitaliin tyytyväinen.

– Ihan samaan fiilikseen en päässyt kuin takaa-ajon loisto-osumassa perjantaina. Kisaviikko alkoi jo vähän painaa, sen huomasin jo alkuverkassa. Olin kärjen vauhdissa vielä kartanvaihdossa, mutta heillä oli toisen lenkin alussa lyhyempi hajonta. Vähän sen tuomaa eroa pystyin vielä kutistamaan, mutta parempaan ei ollut mahdollisuuksia, summasi Linnainmaa.

Keskimatkan yhteislähtökisa päätti ensimmäiset opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistukset. Hiihtosuunnistajien seuraava tähtäin on kauden pääkilpailussa eli helmikuun lopulla Itävallassa alkavissa EM-kisoissa.

Opiskelijoiden MM-hiihtosuunnistus, Tula Venäjä

Keskimatka (yhteislähtö):

Miehet: 1) Stanimir Belomazhev BUL 35.37,5, 2) Jyri Uusitalo FIN 35.48,4, 3) Tero Linnainmaa FIN 35.56,8, 4) Tuomas Kotro FIN 36.15,2, 5) Sergei Shalin RUS 36.16,2, 6) Jörgen Madslien NOR 36.23,2, 7) Peter Sundelin FIN 36.24,4, 11) Juha Martikainen FIN 37.38,3, 18) Misa Tuomaala FIN 40.47,4.

Naiset: 1) Mira Kaskinen FIN 34.21,1, 2) Anna Ulvensoen NOR 34.33,7, 3) Sonja Mörsky FIN 34.45,8, 4) Elisabeta Moisejenko RUS 35.33,2, 5) Emma Maria Bergström SWE 35.34,5, 6) Evely Kaasiku EST 36.03,2, Sanna Pusa FIN dnf.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail