Koskela&Häkkinen mc-sprinttiviestin kolmas

Suomen kakkosjoukkue sijoittui hienosti kolmanneksi hiihtosuunnistuksen maailmancupin sprinttiviestissä Saksan Mühlleithenissa. Salla Koskelan ja Janne Häkkisen muodostama kaksikko jäi kisan voittaneelle Ruotsin ykkösparille (Tove Alexandersson, Erik Rost) 1.21. Väliin mahtui vielä Ruotsin kakkospari. Mira Kaskisen ja Ville-Petteri Saarelan muodostama Suomen ykkösjoukkue oli sprinttiviestin kuudes 2.43 ruotsalaisia hitaampana. Suomen kolmosjoukkue (Mirka Suutari, Tuomas Kotro) sijoittui kahdeksanneksi

Olosuhteet Mühlleithenissa aivan Tsekin rajan tuntumassa olivat tiistaina vaativat. Lämpöaalto teki urista raskaat ja pehmeät. Kostunut lumi myös heikensi urien näkyvyyttä avoimella alueella. Sekä Janne Häkkinen että Salla Koskela olivat tyytyväisiä omiin suorituksiinsa.

– Omalta osalta sprinttiviesti oli kohtuu puhdasta suorittamista. Rata oli selkeää suunnistusta avoimella alueella ja teknisempää etenemistä pienillä pisteurilla, niissä oli välillä vaikea havaita uria maastossa, kun vesi oli syönyt lunta, Häkkinen kertasi kisaa.

Maailmancupin henkilökohtaisten osakilpailujen jälkeen kiertue siirtyi Mühlleitheniin, joka tarjosi täysin erilaisen uraston kuin Oberwiesenthal.

– Sprinttiviestissä oli tosi vähän isoa luistelu-uraa, enemmän kapeita kelkka- ja hiihtouria pellolla. Urien kanssa sai olla tosi paljon tarkempi kuin henkilökohtaisissa kisoissa. Ensimmäisellä lenkillä me suomalaiset menimme pisteurille. Loppua kohti nekin paranivat, kun niillä hiihdettiin enemmän, tällä kaudella tasoaan selvästi nostanut Koskela selvitti.

Suomen parhaalle kaksikolle kertyi kuudella lenkillä eroa Ruotsin ykkösjoukkueeseen runsas minuutti. Ruotsin ykkösjoukkue oli sprinttiviestiin selkeä ykkössuosikki, sillä sekä Tove Alexandersson että Erik Rost ovat kahmineet kärkisijoja jokaisesta osakilpailusta.

– Näin Ruotsin naisia aika monella lenkillä, mutta aukeat paikat olivat niin pehmeitä, että kovin paljon kovempaa ei olisi päässyt, Koskela tunnusti.

Maailmancupin kierros päättyy keskiviikkona kilpailtavaan viestiin.

Salla Koskela (vas.) ja Janne Häkkinen onnistuivat mainiosti maailmancupin sprinttiviestissä. Kuva: Eivind Tonna.
Salla Koskela (vas.) ja Janne Häkkinen onnistuivat mainiosti maailmancupin sprinttiviestissä. Kuva: Eivind Tonna.
Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Saksa Mühlleithen

Sprinttiviestin tulokset: 1) SWE 1 59.13 (Tove Alexandersson, Erik Rost), 2) SWE 2 59.23 (Magdalena Olsson, Ulrik Nordberg), 3) FIN 2 1.00.34 (Salla Koskela, Janne Häkkinen), 4) NOR 1 1.00.52 (Anna Ulvensoen, Öyvind Watterdal), 5) SWE 3 1.01.33 (Evelina Wickbom, Erik Blomgren), 6) FIN 1 1.01.56 (Mira Kaskinen, Ville-Petteri Saarela), 8) FIN 3 1.03.40 (Mirka Suutari, Tuomas Kotro).

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail