Opiskelijoiden MM-suunnistus Suomeen 2018

Opiskelijoiden suunnistuksen maailmanmestaruuksista kilpaillaan kesällä 2018 Suomessa neljänkymmenen vuoden tauon jälkeen. Tälle saatiin vahvistus, kun kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU ilmoitti hyväksyneensä Kuortaneen urheiluopiston, Suunnistusliiton ja Suomen Olympiakomitean hakemuksen kisojen järjestämiseksi. Kilpailut tullaan käymään eteläpohjalaisissa maastoissa Kuortaneella, Lapualla ja Seinäjoella.

– Kuortaneen Urheiluopisto on erittäin tyytyväinen ja ylpeä siitä, että FISU on luottanut meihin opiskelijoiden MM-kisojen osalta jo kolmannen kerran. Olemme tehneet suunnistuskisojen eteen jo paljon töitä yhdessä Seinäjoen, Lapuan ja Kuortaneen yhteistyökumppaniemme kanssa. Haluamme tarjota maailman parhaille suunnistajille laadukkaan kisaelämyksen kansainvälisessä huippu-urheilun valmennuskeskuksessamme, toteaa kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, rehtori Tapio Korjus.

Kaikkien aikojen ensimmäiset suunnistuksen OMM-kilpailut käytiin Jyväskylässä vuonna 1978. Suomalaisurheilijat veivät Liisa Veijalaisen johdolla leijonanosan jaossa olleista mitaleista ja siitä lähtien suomalaissuunnistajat ovat kilpailleet säännöllisesti ja hyvällä menestyksellä opiskelijoiden MM-tasolla.

Suunnistusliiton toimitusjohtajan Mika Ilomäen mukaan on todella hienoa saada opiskelijoiden MM-kisat Suomeen näin pitkän tauon jälkeen.

– Opiskelijoiden MM-tapahtuma on nuorille ja maajoukkueen kynnyksellä oleville tuleville huippusuunnistajille tärkeä väylä arvokisoihin. Suomella on tällä hetkellä todella hyvä nuorten ikäluokka. Erityisesti heille on hieno mahdollisuus päästä arvokisoihin kotimaassa, mainitsee Ilomäki.

– Tavoitteenamme on saada Fin5-suunnistusviikko samaan yhteyteen, jolloin saadaan koko viikon kestävä hieno tapahtuma koko suunnistusperheelle, Ilomäki jatkaa.

– Suunnistus tunnetaan akateemisena lajina ja se näkyy myös opiskelijoiden MM-kilpailujen tulosluetteloista. Sieltä löytyy maailmanmestareita Thierry Guergiousta Matthias Kyburziin ja Dana Brozkovasta Svetlana Mironovaan. Myös Mårten Boström – viimeisin suomalainen suunnistuksen MM-kultamitalisti – on kilpaillut OMM-tasolla. Vuoden 2014 opiskelijoiden MM-kilpailuihin Olomoucissa osallistui 260 urheilijaa 32 eri maasta ja vähintään samaa tavoittelemme myös Kuortaneella, ilmoittaa opiskelijahuippu-urheilun asiantuntija Jukka Tirri Olympiakomiteasta.

 

 

 

 

Lisätietoja:

 

Suomen Olympiakomitean opiskelijahuippu-urheilun asiantuntija Jukka Tirri,  jukka.tirri(a)noc.fi, puh. 044 7800213

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail