Vuoden 2016 seuratoiminnan kehittämistuen haku on alkanut

Vuoden 2016 seuratukien haku on käynnistynyt. Hakuaika päättyy 18.12.2015 kello 16.15. Tukea voivat hakea liikuntaa tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset.  Hakemukset tehdään tällä kerralla sähköiseen järjestelmään kaksivaiheisena. Seurat täyttävät hakemuksen ensin sähköisesti osoitteessa www.seuraverkko.fi , jonka jälkeen tulostavat valmiin hakemuksensa toimittaen sen ministeriöön.

Seuran perustoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen lasten ja nuorten liikunnassa voi sisältää kampanjoita, tapahtumia ja tilaisuuksia, osaamisen lisäämistä (esim. koulutukset), paikallista yhteistyötä, hyvien mallien käyttöönottoa ja uusia innovaatioita. Kehittämistukea voi hakea myös päätoimisen tai osa-aikaisen työntekijän palkkaukseen. Palkkauksen tulee ensisijaisesti kohdentua lasten ja nuorten ohjaamiseen tai valmennukseen. Mahdollista on myös esittää palkkausta muilla erityisillä syillä, kuten hallintotehtävät, innovatiiviset työn kuvat tai yhdistelmätoimet. Osa-aikaisen työntekijän palkkaukseen tukea voi hakea kesäajaksi tai kausiajaksi nuorten työllistämiseksi osana seuran 12 kuukauden mittaista seuratoiminnan kehittämishanketta.

Seurat, jotka saivat 2015 seuratukea kaksivuotiseen hankkeeseen, tekevät toisen vuoden hankehakemuksensa myös sähköisesti Seuraverkossa. Tämän lisäksi hakija täyttää ”Raportointilomakkeen” hankkeen ensimmäisen vuoden toiminnan kuvaamisesta.

Yksi tärkeimmistä asioista hakemusta tehdessä on lukea hakuohjeet huolellisesti.

Tarkemmat ohjeet hakemuksen tekemiseen löytyvät Opetus- ja Kulttuuriministeriön sivuilta.

Lisätietoja seuratuen hakemisesta antavat Suunnistusliitossa nuorisopäällikkö Anneli Miettinen  ja harrastepäällikkö Heikki Liimatainen. Suosittelemme yhteydenottoa edellä mainittuihin henkilöihin ennen hankehakemuksen jättämistä.