Reponen valmiina maailmancupin avaukseen

Hiihtosuunnistajien kisaputki alkaa tänä vuonna kotimaisemissa, kun maailmancup pyörähtää käyntiin marras–joulukuun vaihteessa Ylläksellä. Tarjolla on neljä kisamatkaa; sprintin, keskimatkan ja pitkän matkan lisäksi sprinttiviesti.

Suomalaiset suuntaavat pohjoisen maisemiin isolla joukkueella. Yksi osallistujista on viime vuoden vahvoihin menestyjiin kuulunut Milka Reponen. Reponen kertoo harjoittelukauden sujuneen hyvin, vaikka takareisivamma onkin estänyt juoksuharjoittelun.

– Kunto tuntuu hyvältä ja omissa testeistä on tullut hyviä tuloksia. Mieli on luottavainen tulevan kauden suhteen. Vielä harjoituskauden aluksi minulla oli paljon kouluhommia, mutta lokakuun alusta asti olen pystynyt treenaamaan ihan hyvin, fysioterapeutiksi opiskeleva nainen kertoo.

Reposen harjoitusohjelmaan on kuulunut paljon oleskelua Pohjois-Suomessa. Hyvien harjoitusolosuhteiden varmistamiseksi hän on vuokrannut asunnon Rovaniemeltä. Hiihdon lisäksi harjoitteluohjelma sisältää mm. sauvarinteitä, pyöräsuunnistusta sprinttikartalla, uintia ja voimaharjoittelua. Lisäksi maajoukkueella on ollut muutamia leirejä. Pääosin hiihtosuunnistajat ovat harjoitelleet omillaan, mutta jonkin verran myös yhdessä.

– Meillä on tiivis porukka ja ryhmähenki on hyvä. Nytkin kokoonnumme Rovaniemelle tekemään yhdessä taitoharjoituksia. Varsinkin naiset ovat hyvässä kunnossa, Reponen enteilee tulevaa kautta.

Vielä ennen hiihtosuunnistuskauden avausta Reposella on edessään muutamat hiihtokilpailut Oloksella sekä maajoukkueleiri, jossa tarkoituksena olisi saada aikaan myös joukkueen sisäinen hisukilpailu.

Tänä vuonna hiihtosuunnistajien kilpailuohjelmaan kuuluu kolmeen kierrokseen jakautuva maailmancup sekä EM-kilpailut. Kauden 2014 tapaan maailmancup alkaa Ylläksellä. Silloin Reponen oli pitkällä matkalla paras suomalainen, toinen. Tavoitteet tälle kaudelle ovat keskimatkan hallitsevalla maailmanmestarilla kovat, joskin jalkavaiva jättää asioita vielä kysymysmerkin taakse.

– Jos pystyn hiihtämään läpi kauden, tavoitteena on olla maailmancumilkareponenpin top kolmessa. Se on kova tavoite, sillä tarjolla on monenlaisia osakilpailuja. Lisäksi tavoitteena on saada EM-kilpailuista mitali.

Menestys tulevasta maailmancupin avauksesta on toki mielessä, mutta Reponen tietää vanhastaan, että maailmancupin avaus ei ole helppo paikka, kun kisarutiini on vielä vähän niin ja näin.

– Maailmancupin avaus on aina jännittävä tilanne. Tavoitteena on kuitenkin pärjätä. Olisihan se hienoa voittaa kotimaassa, Reponen haaveilee.

Maajoukkueen matkassa on juttusarja, jossa tutustutaan suunnistuksen eri lajien maajoukkueurheilijoihin. 

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin ensimmäinen kierros käydään Ylläksellä 27.11-2.12.

Ohjelma

Pe 27.11. Sprintti
La 28.11. Sprinttiviesti
Su 29.11.  Keskimatka
Ti 1.12. Pitkä matka

Maailmancupin avaus

Hiihtosuunnistuksen maailmancup

Suomen joukkue