Häme otti kaksoisvoiton Kultainen kompassi -cupin finaalissa

Kultainen kompassi -cupin finaali käydään 13–14-vuotiaiden 8-henkisin aluejoukkuein. Hämeen ykkös- ja kakkosjoukkueet voittivat tämän tiukan pistetaistelun kahden joukkueen voimin Kultainen kompassi -cupin finaalissa tänään Ylöjärvellä. Uusimaa sai pronssia.

Finaali juostiin vauhdikkaassa harjumaastossa aurinkoisessa syyssäässä. Kovavauhtisessa kilpailussa tehtiin myös virheitä. Yhteislähtö, hajontarastit, yleisörasti radan puolivälissä ja kirikamppailut tuovat kilpailuun tavanomaista enemmän sähäkkyyttä.

Tampereen Pyrinnön isännöimä finaali keräsi ennätykselliset 25 joukkuetta eri puolilta Suomea. Uusimaa oli liikkeellä jopa kuuden joukkueen voimin.

Finaaliviikonlopun ohjelmassa oli myös Kultaisen kompassin leiri lauantai-iltapäivästä sunnuntaiaamuun.  Yli 150 leiriläistä osallistui illan aikana Kultainen kingi -joukkuekisaan, jossa tarvittiin mm. taituruutta, nokkeluutta, esiintymistaitoa ja graffitin piirustustaitoja.

Leirin ja finaalikilpailun jälkeen lähti kotiinpäin iso joukko hymyileviä nuoria, joilla oli uusia tuttavuuksia eri puolilta Suomea ja iloisia muistoja kotiin vietävänä.

Finaaliviikonlopun sivut

Finaalin joukkuetulokset

Tulokset radoittain

Kuvia lauantai-illan leiriltä

Kultainen kompassi -cup