Susanna Laurilalle MM-hopeaa

Susanna Laurila avasi Suomen mitalitilin pyöräsuunnistuksen MM-kisojen sprintissä Tsekin Turnovissa. Laurila ajoi sprinttihopeaa 55 sekuntia kisan voittajaa Tsekin Martina Tichovskaa hitaampana. Ruotsin Cecilia Thomasson otti pronssia kaksi sekuntia Laurilaa hitaampana. Mestaruutta puolustanut Marika Hara oli kisan kuudes.

SusannaSprWeb
Susanna Laurila

Laurila oli yllättynyt sprinttimenestyksestään, sillä se on ainoa matka, jolta jalasjärveläisellä ei ole aiemmin arvokisamitaleita. Hopea oli Laurilan neljäs henkilökohtainen MM-mitali.

– En ole yleensä sprinteissä pärjännyt, sillä suunnistukseni ei ole ollut riittävän sujuvaa ja nopeaa. Nyt mitali heltisi aika perussuorituksella, virheitä ei tullut ja vauhtikin oli näköjään ihan hyvää, Laurila kertasi mitalikisaansa.

MM-sprintti ajettiin kosteissa ja liukkaissa olosuhteissa Turnovin kaupunkialueella.

Laurila jätti alkukevään maailmancupit ja EM-kisat käsivamman takia väliin, joten hänellä ei ollut tarkkaa vertailukohtaa omasta kunnostaan ennen MM-startteja. Avauskisan eli keskimatkan neljäs sija maanantaina antoi kuitenkin hyvät eväät sähäkkään sprinttiin.

– Sain keskimatkalta hyvää itseluottamusta, kun näin että vauhti on riittävää ja silloin ehdin keskittyä myös suunnistukseen, kesän aikana nousukuntoa maastopyöräkisoista hakenut Laurila myönsi.

Kuudenneksi ajanut Marika Hara oli mitalivauhdissa kisan puoliväliin asti, mutta sitten ajatus eksyi seuraavalle rastivälille.

– Yleensä periaatteenani on edetä väli kerrallaan, mutta nyt rupesin lyhyellä välillä etuilemaan ajatustani ja suunnittelin jo seuraavaa väliä, ja rasti jäi leimaamatta. Jouduin palaamaan rastille muutaman sadan metrin. Pitäisi pysyä siinä hyväksi todetussa suunnistusajattelussa, Hara manasi kisan jälkeen.

Miesten kilpailussa nähtiin tyytyväinen voittaja kun Italian Luca Dallavalle kirkasti keskimatkan epäonnisen hopean sprintin kullaksi. Hopealle ajoi isäntämaan Vojtech Stransky ja pronssille Viron Lauri Malsroos. Suomen miehistä parhaiten sijoittui varmassa ajokunnossa oleva Jussi Laurila. Laurila otti kisojen toisen viidennen tilansa sprintissä.

-Oletin että saa aloittaa kovaa ja lähdin reippaasti. Kisa ei kuitenkaan alkanut hyvin kun vedin yhdessä risteyksessä väärään suuntaan. Sitten skarppasin ja loppu meni paremmin. Fyysisesti tänään oli aika hyvä päivä ja kisan huolellinen ennakkovalmistautuminen kannatti. Tämä tasainen kova vauhti lupaa hyvää pitkälle matkalle, ennakoi Laurila.

Sprintti 19.8.

Naiset: 1) Martina Tichovska CZE 21.52, 2) Susanna Laurila FIN 22.47, 3) Cecilia Thomasson SWE 22.49, 4) Emily Benham GBR 23.06, 5) Gaelle Barlet FRA 23.07, 6) Marika Hara FIN 23.12, 14) Henna Saarinen FIN 25.14, 19) Ruska Saarela FIN 26.00, 22) Ingrid Stengård FIN 26.24, 25) Antonia Haga FIN 26.45.

Miehet: 1) Luca Dallavalle ITA 20.58, 2) Vojtech Stransky CZE 21.02, 3) Lauri Malsroos EST 21.18, 4) Hans Jorgen Kvale NOR 21.23, 5) Jussi Laurila FIN 21.25, 6) Frantisek Bogar CZE 21.33, 15) Andre Haga FIN 22.20, 19) Samuli Saarela FIN 22.34, 20) Tuomo Lahtinen FIN, 38) Mika Tervala FIN 23.40, Pekka Niemi FIN hyl.

Kaikki tulokset

Video: Susanna Laurilan hopeamietteet.
Video: Susanna Laurilan hopeamietteet.
Video: Marika Hara, sprintin ratkaisuvaiheet
Video: Marika Hara, sprintin ratkaisuvaiheet