Susanna Laurila neljäs MM-keskimatkalla

Susanna Laurilan neljäs sija jäi parhaaksi suomalaissijaksi pyöräsuunnistuksen MM-kisojen keskimatkalla Tsekin Liberecissä. Jussi Laurila oli puolestaan miesten kisassa viides.

Naisten kisan ykköseksi ajoi Ranskan Gaelle Barlet, joka kukisti Tsekin Martina Tichovskan 24 sekunnilla ja britti Emily Benhamin 34 sekunnilla. Laurila jäi kärkeen vajaan minuutin.

– Oli todella rankkaa koko matkan kun mentiin jatkuvasti ylös ja alas. Alkuun tein yhden reitinvalintavirheen ja sitten kartanvaihdossa menetin hieman ylimääräistä aikaa. Lopussa suunnistus oli hieman vaikeampaa ja hidastin vauhtia rasteilla. Tämä oli ihan hyvä kisojen aloitus, kertoi Laurila.

Muista suomalaisista Marika Hara oli kuudes ja Ingrid Stengård yhdeksäs.

– Lopussa tein pienen virheen alamäkeen ja menetin minuutin verran aikaa. Aluksi ajo ei oikein lähtenyt räväkästi liikkeelle, analysoi suoritustaan Hara.

Miesten kisan ykkönen oli Venäjän Anton Foliforov, jolle Italian Luca Dallavalle jäi viisi sekuntia. Tsekin Marek Pospisek jäi kärkeen jo runsaan minuutin ja Jussi Laurila puolestaan runsaat puolitoista minuuttia.

– Tykkäsin kelistä ja alamäissäkin menin juurakoissakin kovaa vaikka silloin piti olla todella skarppina. Alussa suunnistus näytti yksinkertaiselta kun oli paljon rastivälejä joissa oli vain yksi tai kaksi risteystä. Pari kertaa kannoin pyörää oikaisevissa reitinvalinnoissa ja suunnistus sujui. Pystyin pitämään kovan tasaisen vauhdin. Kovempi runttausvaihde löytyi kuitenkin vasta lopussa, mietiskeli kisaansa tyytyväinen Laurila.

Suomalaisista myös Pekka Niemi ajoi kymppisakkiin ollen kahdeksas.

– Alkuun oli hieman mäkirytmityksen kanssa ongelmia ja kartanvaihdon kartat liimautuivat yhteen sadekelillä. Kisa sujui muutoin kuitenkin hyvin ja kymppisakin sijoitusta on hyvä lähteä parantamaan, kertoi Niemi.

Pyöräsuunnistuksen MM-kisat, Tsekki Liberec

Keskimatka

Naiset: 1) Gaelle Barlet FRA 53.32, 2) Martina Tichovska CZE 53.56, 3) Emily Benham GBR 54.06, 4) Susanna Laurila FIN 54.27, 5) Camilla Sögaard DEN 54.50, 6) Marika Hara FIN 55.18, 9) Ingrid Stengård FIN 56.26, 18) Ruska Saarela FIN 1.00.44, 27) Henna Saarinen FIN 1.04.24. Antonia Haga FIN hylättiin.

Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 58.16, 2) Luca Dallavalle ITA 58.21, 3) Marek Pospisek CZE 59.20, 4) Valeri Gluhov RUS 59.34, 5) Jussi Laurila FIN 59.59, 6) Ruslan Gritsan RUS 1.00.40, 8) Pekka Niemi FIN 1.01.03, 19) Andre Haga FIN 1.03.42, 20) Samuli Saarela FIN 1.03.45, 23) Tuomo Lahtinen FIN 1.04.52, 51) Mika Tervala FIN 1.12.12.

Kaikki tulokset