Nuorten MM-kisoilla menestyksekäs suomalaisavaus

Kuva: Markus Lindeqvist

Nuorten MM-kisat Norjan Raulandissa avattiin sprinttikilpailulla. Suomalaisittain kisa oli menestyksekäs. Erityisesti naisten sarjassa menestys oli mahtavaa: neljä suunnistajaa mahtui parhaan kymmenen joukkoon. Naisten sarjassa Karoliina Ukskoski oli kolmas, Anna Haataja viides, Emmi Jokela kuudes ja Noora Koskinen kahdeksas. Naisten voittaja oli Sveitsin Simona Aebersold ja toiseksi sijoittui Norjan Heidi Mårtensson. Päävalmentaja Antti Örniltä riitti suitsutuksia joukkueelle.

– Täydellistä suoritusta ei tietysti olekaan, mutta tämä oli aivan loistava juttu. Kokonaispanos oli huikea, ei voi muuta kuin hymyillä. Kaksi mitalia, monta suunnistajaa kymmenen parhaan joukossa, ja täällä on sentään todella kova taso: vain ja ainoastaan maailman parhaat, Örn riemuitsi.

Riemua riitti myös urheilijoiden leirissä. Pronssille juossut Karoliina Ukskoski yllättyi suorituksestaan itsekin.

– Ehkä se tuossa illalla iskee se tämän tajuaminen, heti kisan jälkeen en uskaltanut uskoa todeksi, varsinkaan kun ei ole kuin pari sprinttikisaa takana tällä kaudella, Ukskoski nauroi.

Raskas ja haastavahko rata ja hellesää vaati urheilijoilta paljon. Örnin mukaan kisassa onnistuminen vaati paljon juoksuvoimaa, mitä ei helteessä kaikilta irronnut. Ukskoskellekin juoksu oli välillä haastavaa.

– Kyllä se oma juoksu välillä tuntui ihan lompsottelulta, mutta rastit löytyivät hyvin, vaikka reitinvalinnat mietityttivätkin, hän toteaa.

Miesten sarjassa paras suomalainen oli toiseksi sijoittunut Aleksi Niemi. Niemi jäi voittoon sprintanneesta Uuden-Seelannin Tim Robertsonista vain kolmella sekunnilla. Kärkikymmenikköön selvisi toinenkin suomalainen: Topi Raitanen oli kuudes. EM-kisojen sprinttikultamitalisti Olli Ojanaho jäi kärkikymmeniköstä suunnistaen kahdenkymmenen parhaan ulkopuolelle. Hopeamitalisti Niemi oli suoritukseensa tyytyväinen.

– Tosi hyvä rata, tykkäsin. Vauhtia sai tällä radalla pitää! Tästä on hyvä jatkaa, eikä tämä hopea mitään paineitakaan tuo onneksi kisaviikolle, Niemi iloitsi.

Kisat jatkuvat maanantaina 6.7. suunnistettavalla keskimatkan karsinnalla. Kisaviikon koko ohjelma löytyy kisojen virallisilta sivuilta: www.jwoc2015.org

Tulokset:

Naiset: 1) Simona Aebersold SUI 13.56 2) Heidi Mårtensson NOR 14.06 3) Karoliina Ukskoski FIN 14.30 4) Sigrid Alexandersen NOR 14.38 5) Anna Haataja FIN 14.43 6) Emmi Jokela FIN 15.01 … 8) Noora Koskinen FIN 15.10 20) Niina Hulkkonen FIN 15.43 21) Pihla Otsamo FIN 15.46

Miehet: 1) Tim Robertson NZL 14.31 2) Aleksi Niemi FIN 14.34 3) Algirdas Bartkevicius LTU 14.57 4) Thomas Curiger SUI 15.04 5) Tobia Pezzati SUI 15.04 6) Topi Raitanen FIN 15.06 … 23) Olli Ojanaho FIN 15.46 37) Anton Kuukka FIN 16.22 38) Topias Ahola FIN 16.23 55) Arttu Syrjäläinen 16.49