Kauppi ja Portin juhlivat Huippuliigan voittoja sadesäässä

Minna Kauppi (oik.) ja Saila Kinni valloittivat kauden Huippuliigan kokonaiskilpailun kärkipaikat. Kuva: Heidi Lehikoinen.
Minna Kauppi (oik.) ja Saila Kinni valloittivat kauden Huippuliigan kokonaiskilpailun kärkipaikat. Kuva: Heidi Lehikoinen.

Lahden Suunnistajat -37:n Minna Kauppi ja Halden SK:n Fredric Portin olivat kumpikin ylivoimaisia ykkösiä Huippuliigan päätösosakilpailussa Kainuun Rastiviikolla Suomussalmella. Molemmat voittivat myös Huippuliigan kokonaiskilpailun.

Kilpailut käytiin koko päivän sateisessa säässä. Kauppi oli pitkällä matkalla Itäjärven maastoissa omassa luokassaan, sillä Merja Rantanen hävisi 2.16 minuuttia. Saila Kinni oli kolmas.

– Pieniä hapuiluja ja joku pieni koukku, mutta ihan jees. Lähdin vähän rauhallisemmin, kun on pitänyt arpoa että uskallanko juosta vai onko se riski, kun on ollut flunssaa. Itse asiassa loppu tuntui paremmalta kuin alku. Ihan hyvin jaksoin iskeäkin loppuun. Kun katsoi tarkkaan rastit, niin ei siinä mitään, Kauppi sanoi.

Paraneva vire on naiselle itselleen vaikeuksien jälkeen huojentavaa.

– Vihdoinkin tuntuu omalta kroppa, niin urheilu on tosi paljon kivempaa. Kuukaudessa pitäisi tehdä aika paljon hommia. Pitää olla varovainen, ettei tee vuoden hommia kuukaudessa,  Rastiviikon välipäivinä vaellellut Kauppi tuumi.

Hyvin jaksoi myös Rantanen, joka hihkui tyytyväisenä maaliin tullessaan:

– Oli hienoa! Ihan ookoo suoritus, vaikka muutamia virheitä tuli, Rantanen sanoi.

Halden SK:ta edustava Fredrik Portin jatkoi Kainuun Rastiviikolla erinomaisia otteitaan. Tiistaina myös keskimatkan kilpailun voittanut Portin jätti pitkällä matkalla toiseksi tulleen Timo Sildin 1.29 minuutin päähän. Molemmat viikon Huippuliigan kilpailut nimiinsä vienyt Portin piti suoritustaan tasapainoisena.

– Huomasin kisan jälkeen, että ehkä muutamassa reitinvalinnassa kiersin liikaa, mutta selvisin ilman suuria virheitä. Maasto oli aika vaihteleva ja loppu oli nopea. Olen tyytyväinen suoritukseen.

Kisan kakkonen Sild kertoi olonsa parantuneen Rastiviikon edetessä. Hän kertoi aloittaneensa kilpailun tiistaita rauhallisemmin.

– Matka oli pidempi ja maasto raskas. Päätös oli oikea, koska olo oli lopussa aika väsynyt.

Huomista Kainuun Rastiviikon päättävää 7,7 kilometrin takaa-ajokilpailua Sild odottaa mielenkiinnolla.

– Hauska kisa tulee, koska menemme metsään aika tiheästi.

Järjestäjien tulossivu