Suunnistuksen maailmancupin toinen kierros 3.-7.6.

Suunnistuksen maailmancupin toisen kierroksen neljä osakilpailua kisataan 3.-7.6. Norjan Haldenissa ja Ruotsin Lysekilissa ja Munkedalissa. Maailmancupviikko alkaa keskiviikkona 3.6., jolloin Haldenissa juostaan pitkä matka. Torstai 4.6. on välipäivä, ja kisa jatkuu sprinttiviestillä perjantaina 5. kesäkuuta. Maailmancupin ensimmäinen kierros kisattiin tammikuussa Uudessa-Seelannissa. Pistekuningattarena ja –kuninkaina kokonaistilannetta johtavat Ruotsin Tove Alexandersson ja Sveitsin Daniel Hubmann ja Matthias Kyburtz.

Suomen edustusjoukkue koostuu peräti 27 suunnistajasta. Joukossa on niin kokemusta kartuttavia ensikertalaisia kuin kokeneita maailmancupkilpailijoitakin. Päävalmentaja Juha Taini näkee ensikertalaisilla hyvän sauman menestyä kohtuullisesti.

– Sijoitukset 20 parhaan joukkoon olisivat kovia. Ensisijaisesti maailmancup kuitenkin tarjoaa ensikertalaisille hyvän mahdollisuuden nähdä, missä he itse kansainvälisellä tasolla ovat. Kun pääsee kokeilemaan siipiään, ei tarvitse jälkeenpäin arvuutella miten olisi suoriutunut uudesta haasteesta, Taini avaa joukkueen kokoonpanoa.

Taini kertoo joukkueen olevan sopivassa iskussa.

– Joukkue lähtee kisaviikkoon hyvin fiiliksin. Mallisuunnistus sujui kaikilta, eikä suurempia terveydellisiä ongelmia ole onneksi ollut, Taini kommentoi.

Kisan avaavan pitkän matkan suomalaisjuoksijoista Mikko Siren on vielä toistaiseksi toipilaana, eikä starttaa avauskilpailussa. Sirenin sijaan Tobias Henriksson, yksi maailmancupin ensikertalaisista, pääsee näyttämään kyntensä keskimatkan lisäksi keskiviikkoisella pitkällä matkalla.

Lisää tietoa maailmancupviikon osakilpailuista löydät osoitteesta http://www.woc2016.se/en/pre.

Kisatapahtumia pääset seuraamaan reaaliajassa IOF:n livecenterissä.