Suomelle pronssia EM-avauksesta

Jussi Laurila avasi Suomen EM-mitalitilin sprinttiviestissä yhdessä Marika Haran kanssa. Kuva mallisuunnistuksesta: Elina Erkkilä.
Jussi Laurila avasi Suomen EM-mitalitilin sprinttiviestissä yhdessä Marika Haran kanssa. Kuva mallisuunnistuksesta: Elina Erkkilä.

Suomen kaksikko Marika Hara ja Jussi Laurila avasi maanantaina Suomen mitalitilin pyöräsuunnistuksen EM-kisoissa. Hara ja Laurila ajoivat sprinttiviestissä EM-pronssia. Kisan ykköseksi ajoi lähes kahden minuutin erolla Ranska ennen Tsekkiä. Suomi jäi neliosuuksisessa viestissä hopeasta 42 sekuntia.

Ranska karkasi sprinttiviestissä jo avausosuudella Gaelle Barletin ajamana. Marika Hara vaihtoi puisto- ja kaupunkialueella ajetun viestin avausosuudelta toisena puolitoista minuuttia Ranskan jälkeen.

– Virheitä ja hölmöilyjä tuli jonkun verran. Kiersin tennishallin väärältä puolelta, ja Ranska pääsi karkuun. Kapeilla poluilla ei päässyt helposti ohittelemaan. Hyvä, että mitali tuli, mutta vähän olen pettynyt omaan suoritukseeni, myönsi Hara kisan jälkeen.

Jussi Laurila oli omaan suoritukseensa tyytyväisempi, kun pystyi lopussa varmistamaan mitalisijan.

– Osittain oli sujuvaa menoa, mutta molemmilla osuuksilla ajatus pääsi katkeamaan ja tuli isompaa virhettä, kun ajoin polun lähdöstä ohi. Pystyin lopussa kontrolloimaan sen, missä Ruotsi menee ja tiesin, että mitali tulee. Tulos oli hyvä siihen nähden, että aika paljon koukattiin, Laurila pohti omia osuuksiaan.

Laurilalla oli sprinttiviestin jäljiltä selvä suunnitelma seuraavaan kisaan.

– Täytyy löytää ajoon parempi rytmitys niin, että pystyy keskittymään, vaikka väli olisi helpompikin. Se pitää tiistain sprinttiin korjata, lupasi Laurila, joka vuosi sitten voitti sprintin EM-kultaa.

EM-viikko jatkuu siis tiistaina sprintillä ja aikuisten lisäksi mitaleista ajavat myös nuoret (alle 20-vuotiaat ja alle 17-vuotiaat). Sprinttiviesti ei nuorilla kuulu viralliseen EM-ohjelmaan. Epävirallisessa nuorten kisassa Suomi oli alustavissa tuloksissa kolmas 20-vuotiaissa ja neljäs 17-vuotiaissa. 20-vuotiaitten sarjassa Suomen kaksikkona ajoi Essi Hakala ja Sakari Puolakanaho ja 17-vuotiaissa Jutta Nurminen ja Juha Lilja.

EM-pyöräsuunnistus Portugali

Sprinttiviestin tulokset

1) FRA 44.09. (Gaelle Barlet, Baptiste Fuchs), 2) CZE 45.59 (Martina Tichovska, Jiri Hradil), 3) FIN 46.41 (Marika Hara, Jussi Laurila), 4) SWE 46.49, 5) AUT 47.57, 6) LTU 48.14.

Täydet tulokset järjestäjien tulossivulla.