Ruotsi kiri sprinttiviestin voittajaksi

Suomen ykkösjoukkue: Jenny Patana, Mårten Boström, Severi Kymäläinen ja Merja Rantanen. Kuva: Erik Borg

Suunnistuksen maailmancupin toinen kierros jatkui perjantaina 5.6. sprinttiviestillä. Norjan Haldenissa juostun neliosuuksisen viestikisan voittajaksi suunnisti Ruotsin ykkösjoukkue 21 sekunnin voittomarginaalilla toiseksi jääneeseen Tanskan ykkösjoukkueeseen. Pronssille suunnisti Sveitsin ykkösjoukkue 23 sekunnin erolla voittajajoukkueesta.

Viestiä dominoi neljänteen osuuteen saakka kova viisikko: Sveitsin kaikki kolme joukkuetta sekä Ruotsin ykkös- ja kakkosjoukkueet pitivät hyvää kaulaa muihin joukkueisiin. Viimeisellä osuudella nopean suorituksen tehnyt Suomen ykkösjoukkueen Merja Rantanen ja Tanskan ykkösjoukkueen Emma Klingenberg pääsivät horjuttamaan valtaviisikkoa Sveitsin Judith Wyderin pummatessa. Suomen ykkösjoukkue Jenny Patana, Mårten Boström, Severi Kymäläinen ja Merja Rantanen jäivät 42 sekuntia voittajasta ja sijoittuivat epävirallisissa tuloksissa seitsemänneksi.

– Hyvä kisa meiltä, täytyy olla tyytyväinen. Nyt ollaan lähempänä kärkeä kuin viime vuonna kertaakaan, iloitsee päävalmentaja Juha Taini ykkösjoukkueen suorituksesta ja toteaa, että aivan kärkisijoituksiin suunnistajilta olisi tarvittu hieman lisää fysiikkaa rankalla radalla.

Suomen kolmosjoukkue, jossa suunnistivat Maija Sianoja, Miika Suominen, Topi Penttinen ja Mira Kaskinen, oli kisassa sijalla 21. Kakkosjoukkueen Anna Närhi, Tuomo Mäkelä, Olli-Pekka Koistinen ja Julia Björkstrand jäivät sijalle 23.

Maailmancup jatkuu lauantaina 6.6. ja siirtyy Ruotsin puolelle Lysekiliin, jossa kisataan sprinttikilpailu. Suomen joukkueesta Miia Niittynen paikkaa Minna Kauppia, joka suunnistaa vasta sunnuntain osakilpailussa. Sunnuntaina 7.6. Ruotsin Munkedalissa juostaan keskimatka, maailmancupkierroksen viimeinen osakilpailu.

Sprinttiviesti, Halden Norja

1) SWE 1 59.46 (Lilian Forsgren, William Lind, Jonas Leandersson, Helena Jansson) 2) DEN 1 1.00,07 (Maja Alm, Tue Lassen, Sören Bobach, Emma Klingenberg) 3) SUI 1 1.00,09 (Rahel Friederich, Martin Hubmann, Matthias Kyburz, Judith Wyder) 4) SUI 2 1.00,17 5) SWE 2 1.00,22 6) SUI 3 1.00,26 7) FIN 1 1.00,28 (Jenny Patana, Mårten Boström, Severi Kymäläinen, Merja Rantanen) 21) FIN 3 1.05,26 (Maija Sianoja, Miika Suominen, Topi Penttinen, Mira Kaskinen) 23) FIN 2 1.06,55 (Anna Närhi, Tuomo Mäkelä, Olli-Pekka Koistinen, Julia Björkstrand)

Sprinttiviestin viralliset tulokset

Maailmancupin pistetilanne