Maailmancupin sprinttikilpailu mitätöidään

Lauantaina 6.6. Ruotsin Lysekilissä kisattu sprinttiosakilpailu mitätöidään. Kilpailun aikana Sportident Air -leimausjärjestelmässä ilmeni ongelmia, joiden vuoksi jotkut suunnistajat joutuivat leimaamaan omat rastinsa moneen otteeseen. Kaikki leimauskerrat eivät välttämättä rekisteröityneet, minkä takia lukuisia kilpailijoita hylättiin. Leimausongelmat aiheuttivat lukuisia protesteja kisan jälkeen, joten tuomaristo päätti mitätöidä kilpailun. Kilpailun tuloksia ei laskettane virallisiksi maailmancupin pisterankingissa.

Järjestäjätahot keskustelevat jatkomenettelystä lauantai-illan aikana.

Nykyisten tulosten mukaan kisan voittajiksi suunnistivat Belgian Yannick Michiels ja Ruotsin Tove Alexandersson. Parhaat suomalaiset olivat Merja Rantanen ja Mårten Boström, kumpikin sijalla 12.  Muita suomalaisia ei yltänyt kahdenkymmenen parhaan joukkoon.

Epäviralliset tulokset

Maailmancupin viimeinen osakilpailu on keskimatka, joka suunnistetaan sunnuntaina 7.6. Ruotsin Munkedalissa.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail