Antti Rusaselle MM-kultaa

Onnistunut tempon MM-finaali pisti Lauri Mäkisen (vas.) ja Antti Rusasen suut messingille. Kuva: Heikki Liimatainen
Onnistunut tempon MM-finaali pisti Lauri Mäkisen (vas.) ja Antti Rusasen suut messingille. Kuva: Heikki Liimatainen

Suomen Antti Rusanen voitti ylivoimaisesti tarkkuussuunnistuksen tempokisan MM-kultaa. Rusanen oli aikarastitehtäviin perustuvan tempokisan ykkönen lähes 40 sekunnin erolla ennen Slovakian Jan Furuczia. Norjan Sondre Ruud Bråten oli kolmas. Kisan todellinen yllättäjä oli Suomen Lauri Mäkinen, joka MM-ensikertalaisena oli komeasti viides.

Rusanen suoritti seitsemän aikarastiaseman 35 tehtävää kylmähermoisesti noin kuuden sekunnin keskiarvolla ja vain yhdellä virheellä. Tuloksissa jokaisesta virheestä sakotetaan 30 sekunnilla, joten Rusasella olisi vielä ollut varaa yhteen lisävirheeseenkin.

Keravan Urheilijoitten Rusanen tunnetaan nopeana aikarastisuorittajana, mutta MM-kisoissa miehellä ei tempon mitalia ole aiemmilta vuosilta. Viime vuonna Rusanen voitti tempokisan EM-kultaa ja oli MM-kisoissa neljäs. Rusasen hermo piti tempofinaalin viimeisellä yleisörastiasemalla, jonka hän suoritti vakuuttavasti virheittä, kun muutama muu ennakkosuosikki pilasi kisansa viimeistään siinä.

26-vuotias Mäntsälän Urheiljioitten Lauri Mäkinen on Kroatiassa ensimmäisissä MM-kisoissaan ja hoiti kisansa mallikkaasti loppuun asti.

Tarkkuussuunnistuksen MM-kisat jatkuvat lauantaina normaalikisan toisella kisapäivällä.

MM-tarkkuussuunnistus, tempokisa, Kroatia Zagreb

Alustavat tulokset: 1) Antti Rusanen FIN 242,5 sekuntia, 2) Jan Furucz SVK 279,5, 3) Sondre Ruud Bråten NOR 286, 4) Lars Jakob Waaler NOR 303, 5) Lauri Mäkinen  FIN 325,5, 6) Luis Goncalves POR 336, 11) Marko Määttälä FIN 382, 16) Jari Turto FIN 449,5.