Suomi mc-viestin kakkonen

Pyöräsuunnistuksen maailmancup Unkarissa päättyi suomalaisittain sekaviestin kakkossijaan, joka heltisi joukkueella Ingrid Stengård, Pekka Niemi ja Jussi Laurila. Suomi jäi kisan nopeimmin ajaneella Ranskan triolle 22 sekuntia. Tsekki oli kisan kolmas jo yli kolme minuuttia kärkikaksikon takana.

Suomen kakkoseksi ankkuroinut Jussi Laurila oli tyytyväinen kakkossijaan.

– Koko joukkue ajoi tasaisesti. Ranska pääsi samaan letkaan vaihdossa, eikä minulla ollut nyt sellaisia taktisia eväitä, joilla olisi voitosta taistellut, Laurila myönsi kisan jälkeen.

Kolme kisaa kolmeen päivään painoi Laurilan mukaan jaloissa.

– Ekassa mäessä jo tuntui, että jalat on huonoimmat koko viikonloppuna. Kun ajo tuntui raskaalta, ei itseluottamus ollut suunnistukseenkaan parasta, Laurila pohti.

Ingrid Stengård aloitti viestin vaihtamalla viidentenä kärkijoukossa. Reitinvalinnat tuottivat hänelle vaikeuksia, mutta ajo kulki hyvin.

– Tein huonoja reitinvalintoja ja sain ohitella samoja ajajia aina ylämäessä. Poljin kuin hevonen, mutta suunnistin kuin aasi, kuvasi Stengård suoritustaan.

Pekka Niemi nosti Suomen vaihtosijaa muutamalla pykälällä ja oli tyytyväinen ajoonsa.

– Ajo alkoi pikkuhiljaa kulkea ja tänään oli fyysisesti viikonlopun paras päivä. Loppumatkalla tein yhden virheen, kun yksi ura jäi rastiväliviivan alle ja huomasin sen liian myöhään. Siinä meni noin puoli minuuttia, Niemi laskeskeli.

Seuraavan kerran pyöräsuunnistuksen maailmancup-pisteitä on jaossa kesäkuun alkupuolella EM-kisojen yhteydessä Portugalissa.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup Várgesztes, Unkari

Sekaviesti: 1) FRA 2 2.50.17 (Hana Garde, Baptiste Fuchs, Cedric Beill), 2) FIN 1 2.50.39 (Ingrid Stengård, Pekka Niemi, Jussi Laurila), 3) CZE 2 2.53.33 (Renata Paulickova, Jan Svoboda, Frantisek Bogar), 16) FIN 3 3.18.34 (Marika Hara, Aleksi Rantala, Anders Blomster), FIN 2 (Antonia Haga, Samuli Saarela, Tuomo Lahtinen) keskeytti.