Hiihtosuunnistuksen valmennusryhmät

Päivitetty 1.6.2015

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Hiihtosuunnistuksen A-maajoukkueeseen kuuluu kaudella 2015-2016 neljä naista ja kolme miestä, jotka ovat realistisia mitalikandidaatteja MM-kilpailuissa. Ryhmään kuuluvilla urheilijoilla on 1 500 euron ryhmämaksu. Kesän/syksyn 2015 maajoukkueleiritys on täysin kotimaassa. Leirityksessä korostuvat lajitaitojen harjoittelu hyvissä olosuhteissa ja ryhmän sisällä toinen toistaan sparraten. Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön valmennustuella (15 000 € lajituki) tehostetaan ensisijaisesti A-maajoukkueurheilijoiden valmennusta ja lumilajien välistä valmennusyhteistyötä. A-maajoukkueen kilpailu- ja leiritystoiminnasta vastaa päätoiminen (50 %) päävalmentaja asiantuntija-apunaan suksihuollon päällikkö (oto), 3 suksihuoltajaa (oto), hieroja (oto) ja lääkäri (oto).

Hiihtosuunnistuksen leiriryhmään kuuluu 5 naista ja 6 miestä, joilla on realistiset mahdollisuudet sijoittua 10–15 parhaan joukkoon MM-tasolla. Ryhmään kuuluu niin 21–25-vuotiaita lupauksia kuin kokeneempia urheilijoita ja heillä on 300 euron ryhmämaksu ja lähes 100 % leiriomavastuut. Leiritys noudattelee A-maajoukkueen leiritystä. Ryhmän leirityksestä vastaa päävalmentaja.

Nuorten talenttiryhmään kuuluu 7 tyttöä ja 7 poikaa, jotka ovat iältään 17–20-vuotiaita. Ryhmään valitut ikäluokkansa parhaat urheilijat ovat potentiaalisia menestyjiä vuoden 2015 nuorten MM-kisoissa ja/tai 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Ryhmään kuuluvilla urheilijoilla on 150 euron ryhmämaksu ja lähes 100 % leiriomavastuut. Kaikki leirit järjestetään kotimaassa ja osa niistä yhteistyössä aikuismaajoukkueen ja/tai haastajaryhmän kanssa. Tavoitteena on mahdollistaa laadukas laji-/ryhmäharjoittelu säännöllisin väliajoin sekä lisätä nuorten urheilijoiden ymmärrystä kokonaisvaltaisesta valmennuksesta ja suunnitelmallisesta ominaisuuksien kehittämisestä huippuvaihetta silmällä pitäen. Nuorten maajoukkueen ja talenttiryhmän toiminnasta vastaa nuorten maajoukkuevalmentaja (oto). Osalla kilpailumatkoista ja leireistä on mukana 1–2 suksihuoltajaa (oto).

Liiton ryhmien taustalla toimii oto-valmentajien vetämä haastajaryhmä, jonka urheilijat on valittu hakemusten perusteella. Kaudella 2015–2016 ryhmään kuuluu noin kolmekymmentä 17–25-vuotiasta urheilijaa.

Kauden 2016–2017 valmennusryhmät valitaan keväällä 2016.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


 

Linkit: