Suomalaisen huippusuunnistuksen strategia 2025

Päivitetty 1.1.2021

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu

Huippusuunnistajat sekä heidän tavoitteitaan tukeva toimijoiden verkosto oivaltavat menestyksen ja kehittymisen kannalta oleellisen kaikissa lajimuodoissa. Huippusuunnistajien ammattimainen ja kokonaisvaltainen valmentautuminen sekä huippujen yksilöllisesti rakennettu, optimaalinen valmennusympäristö johtavat onnistumisiin oikealla hetkellä. Suunnistuksen valmennusjärjestelmä houkuttelee mukaan lahjakkaita nuoria, joiden kehittymistä ja menestystavoitteita kyetään eri tahojen toimesta tukemaan urheilu-uran edetessä.

Suunnistuksen visio: Olemme kansainvälisesti menestyvä suunnistusmaa, jossa yhä useampi suunnistaa.

Suunnistuksen arvot: Suunnistus on menestyvä, houkutteleva, näkyvä, arvostettu ja kaikille sopiva urheilulaji. Jokaisen suunnistajan ja seuran toimintaa ohjaa rehellisyys, luonnon ja ympäristön kunnioittaminen sekä yhdenvertaisuus. Yhdessä toimien voimme olla maailman paras suunnistusmaa monella tavalla ja mittareilla 2025.

Olemme paras huippusuunnistusmaa

Voimme olla paras ainoastaan tekemällä yhdessä asioita. Liiton resurssit ovat merkityksellinen, mutta vain yksi osa kokonaisuutta, joista urheilijoiden tuki muodostuu. Seurat ja liitto tekevät yhdessä huippu-urheilua.

Menestys

  • Menestymme kaikkien lajien arvokilpailuissa ja MM-kotikisoissa olemme paras maa.
  • Kärkiurheilijoillamme on realistinen mahdollisuus taistella mitaleista/kärkisijoista jokaisessa arvokilpailustartissa.

Menestyvä valmentautuminen

  • Huippuluokan valmennusosaajat luovat vastuullista toimintakulttuuria, parhaat valmentavat parhaita.
  • Kansainvälisesti kilpailukykyiset, kokonaisvaltaiset valmentautumisympäristöt tarjoavat ammattimaista, laadukasta valmennusta (365) ja mahdollistavat huippu-urheilijaksi kasvamisen ja kehittymisen.
  • Huippusuunnistuksen talous on kestävällä pohjalla, sisältäen niin urheilijan, valmentajan, seurojen kuin liiton resurssit.
  • Huippu-urheilijat ovat tunnettuja persoonia ja hyödyntävät mediaa ammattimaisesti.
  • Varmistamme menestyksen jatkuvuuden, suunnistajan polulta nousee kv. vaatimustasot sisäistäneitä menestyviä urheilijoita.

< Valmennusjärjestelmäkuvauksen pääsivu


 

Linkit:

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail