Haapamäen Urheilijat Suomen mestaruuteen

Haapamäen Urheilijoiden kolmikko, Milka Reponen, Sonja Mörsky ja Sanna Pusa otti kultaa selvin sävelin hiihtosuunnistuksen SM-viestissä Kouvolan Kuusankoskella. Haapämäkeläiset johtivat kilpailua läpi viestin ja maalissa ero seuraavana maaliin tulleeseen Kouvolan Suunnistajiin oli lähes 5 minuuttia. Pronssia otti SK Vuoksi ennen Kooveen kolmikkoa.

– En tiennyt lähtiessä tilannetta, mutta pystyin tekemään hyvän keskittyneen suorituksen ja uskoin kyllä että se riittää, ankkuri Sanna Pusa kertoi maalissa.

Kouvolan Suunnistajien joukkueessa hiihtivät Tuuli Suutari, Mari Puhakka-Asikainen ja Kisan nopeimman ajan kellottanut Mirka Suutari.

Pronssia sai SK Vuoksi joukkueella Liisa Nenonen, Roosa Similä ja Marjut Turunen.

Miesten mestaruus Imatralle

Myös miesten viestissä erot kasvoivat suuriksi ja voitto oli kahden joukkueen kamppailu. Parhaiten viestissä selvisi SK Vuoksen kolmikko Lauri Nenonen, Simo Turunen ja Tuomas Kotro. Kotro lähti ankkuriosuudelle takaa-ajoasemista tosin vain 20 sekuntia kärjessä vaihtanut ta Suunta Jyväskylän Janne Häkkistä perässä. Edellispäivänä kisansa siderikkoon pilannut Kotro kertoi, että nälkää riitti lähteä taistelemaan kullasta.

– Eilisen jälkeen jäi paljon hampaankoloon ja lähtöasetelma oli makea, kun sain lähteä ottamaan selkää kiinni.  Reitinvalinnoilla sain Jannen jätettyä, lyhyemmällä hajonnalla hiihtänyt Kotro pohdiskeli.

Maalissa ero joukkueiden välillä oli hiukan vajaa kolme minuuttia. Hopeajoukkueessa hiihtivät Tommi Reponen, Misa Tuomala ja Janne Häkkinen. Pronssia otti yli 8 minuuttia voittajien jälkeen IF Femman joukkueella Teemu Rantala, Peter Sundelin ja Staffan Tunis.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail