Suunnistuksen valmennustuki ennallaan

Olympiakomitea on myöntänyt Suunnistusliitolle 100 000 euroa huippusuunnistuksen valmennustukea vuodeksi 2015.  Huippu-urheiluyksikön myöntämästä valmennustuesta 55 000 euroa on maajoukkuevalmennukseen kohdistuvaa yksilö- ja lajitukea ja 45 000 euroa kolmen valmentajan (Antti Harju, Markus Lindeqvist ja Antti Örn) palkkaukseen kohdistuvaa nuorten olympiavalmentajatukea. Taloudellisen tuen lisäksi tukipäätökseen sisältyy mahdollisuus hyödyntää HUY:n asiantuntijapalveluita.

Suunnistusliiton valmennuspäällikkö Petteri Kähäri on tyytyväinen Huippu-urheiluyksikön tukipäätökseen.

– Vaikka menestyksemme Italian MM-kisoissa ei ollut parasta mahdollista, pysyy tuki samana. Tämä osoittaa sen, että Huippu-urheiluyksikkö tekee pitkäjänteistä työtä. On positiivista, että yksittäinen notkahdus ei pudota tukea. Olympiakomitean arvion mukaan järjestelmämme on kunnossa ja ennuste tulevaisuuden menestykselle on hyvä, Kähäri muistuttaa.