Suomesta pieni ryhmä mc-avaukseen Tasmaniaan

Suunnistuksen maailmancup päättyy tämän kauden osalta ensi viikonloppuna Sveitsissä. Uusi maailmancup-kausi käynnistyy jo vuoden vaihteessa, kun ensimmäiset maailmancupin osakilpailun kilpaillaan Australiassa 2.-10.1.2015.

Suomi lähtee Tasmanian osakilpailuihin pienellä joukkueella, joka on matkassa omalla kustannuksella.

– Olemme katsoneet järkevämmäksi keskittyä talvikaudella harjoitteluun ja rakentamaan kuntoa kohti elokuun MM-kisoja Skotlannissa. Resurssien suuntaaminen MM-valmistautumiseen ja urheilijoiden kehittämiseen tuntui tammikuun maailmancupia järkevämmältä ratkaisulta, sillä Tasmaniaa seuraava osakilpailu on puoli vuotta myöhemmin Norjassa, korostaa maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Osallistumismahdollisuutta Tasmanian osakilpailuihin on tarjottu omalla kustannuksella maailman rankilistalla sadan parhaan joukossa oleville suomalaisille. Matkaan lähtevät Mårten Boström, Tero Föhr, Olli-Pekka Koistinen, Olli-Markus Taivainen sekä Marika Teini. Tasmaniassa kilpaillaan kolme osakilpailua – sprintti, keskimatka ja pitkä matka.

Päävalmentaja Tainin mukaan Suomi osallistuu maailmancupiin joukkueena niiltä osin, kun se palvelee MM-kisoihin valmistautumista.

– Kansainvälisellä suunnistusliitolla (IOF) on paljon miettimistä maailmancupin kehittämisessä, jotta siitä saadaan houkutteleva niin urheilijoille, lajiliitoille kuin yleisöllekin. Maailmancupin kokonaiskilpailun voittajan palkintorahoilla ei saa edes lentolippua seuraavan cup-kauden avaukseen Tasmaniaan, Taini vertaa.

Maailmancupin ohjelma 2015.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail