Suomalaisnaisilla hurja joukkuepanos Euromeeting-avauksessa

Suunnistuksen Euromeeting-viikonloppu avattiin Ruotsin Göteborgissa mukavissa suomalaistunnelmissa keskimatkan kisalla. Erityisesti naiset osoittivat loistavaa joukkuepanosta, sillä kymmenen parhaan joukossa nähtiin yhteensä viisi sinivalkopaitaista suunnistajaa.

Ylivoimaisen voiton nappasi odotetusti Ruotsin Tove Alexandersson reilulla kolmen ja puolella minuutilla. Suomalaisnaiset kamppailivat Alexanderssonin jälkeen tiukasti seuraavista sijoista, ja lopulta toiseksi sijoittui Sari Anttonen ja kolmanneksi Marika Teini. Erinomaista joukkuepanosta vahvistivat vielä Venla Niemi viidennellä, Sofia Haajanen seitsemännellä ja Sanni Kivelä kymmenennellä sijalla.

Toiseksi sijoittunut Anttonen koki tehneensä hyvän suorituksen.

– Aika hyvin meni kokonaisuudessaan. Rastinotossa oli välillä hieman hankaluuksia, mutta ei sen kummempaa. Aika selkeä tuo ero Toveen kyllä oli, mutta ehkäpä senkin vielä jonain päivänä saan otettua kiinni, Anttonen kertoi ajatuksistaan kisan jälkeen.

Myös Marika Teinille jäi vain jonkun verran parannettavaa.

– Muutama 15-20 sekunnin koukku tuli. Aika varovaisesti lähdin fyysisesti matkaan, mutta ihan hyvin lopulta kulki. Mahtava maasto tämä oli, odotan innolla sunnuntain pitkää matkaa, Teini jutteli.

Miehetkin onnistuivat nappaamaan kaksi sijoitusta kymppisakissa, kun Toni Saari oli kahdeksas ja Severi Kymäläinen yhdeksäs. Suomalaiskaksikko jäi voittajalle Sveitsin Martin Hubmanille reilun kolme minuuttia. Miehissä hurja joukkuepanos oli vuorostaan Ruotsilla, joka nappasi sijat 2.-6. Emil Svenskin johdolla.

Euromeeting on perinteisesti ollut kilpailu, jossa nuorille pääsarjaan siirtyneille suunnistajille halutaan antaa mahdollisuus näyttöihin maajoukkuepaidassa. Päävalmentaja Juha Taini olikin tyytyväinen Suomen Euromeeting-avaukseen.

– Naisissa onnistuttiin todella laajalla rintamalla. Harvassa olisi koko maailmassa naiset, jotka olisivat Alexanderssonille tällä radalla pärjänneet. Kun kylmiltään hypättiin tähän ruotsalaisille tuttuun maastotyyppiin, ei voi olla kuin tyytyväinen, Taini hehkutti naisten tuloksia.

– Miehissäkin meidän nuorimmat edustajat tekivät kovia tuloksia, mutta aivan huippujuoksuja ei tullut kenellekään. Rastinottovirheitä, mutta kokonaisuus oli ainakin Saarella ja Kymäläisellä hallinnassa, Taini kommentoi.

Euromeeting jatkuu huomenna juostavalla sprintillä. Suunnistusviikonloppu päättyy sunnuntaina pitkään matkaan.
Euromeetingin keskimatkan tulokset:
Miehet: 1) Martin Hubman SUI 33.55, 2) Emil Svensk SWE 34.20, 3) Albin Ridefelt SWE 34.33, 4) Anton Östlin SWE 35.47, 5) Johan Högstrand SWE 36.06, 6) Eric Börjeskog SWE 36.26,…, 8) Toni Saari FIN 37.10, 9) Severi Kymäläinen FIN 37.12, 17) Mikko Sirén FIN 37.59, 18) Aleksi Niemi FIN 38.08, 22) Aleksi Anttolainen FIN 38.43, 23) Fredric Portin FIN 39.12, 24) Jesse Laukkarinen FIN 39.55, 26) Einari Heinaro FIN 40.13, 31) Mårten Boström FIN 42.04, 35) Otto Simosas FIN 43.09. Mikko Huhtinen FIN hyl.

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 30.35, 2) Sari Anttonen FIN 34.13, 3) Marika Teini FIN 34.53, 4) Hollie Orr GBR 35.14, 5) Venla Niemi FIN 35.16, 6) Kamilla Olaussen NOR 35.50, 7) Sofia Haajanen FIN 36.27,…, 10) Sanni Kivelä FIN 37.11, 16) Sari Nurmela FIN 38.12, 30) Miia Niittynen FIN 42.22, 32) Marjo Liikanen FIN 44.07, 36) Tuulia Viberg FIN 55.27.