Jokela avasi Suomen mitalitilin nuorten MM-kisoissa

Suomen Emmi Jokela otti Suomen ensimmäisen mitalin nuorten MM-rasteilla Bulgariassa. Jokela oli hienosti kolmas pitkän matkan kilpailussa. Kisan voitti Norjan Gunvor Hov Höydal, jolle Ruotsin Sara Hagström hävisi niukat kolme sekuntia. Jokelan ero kärkeen oli tasan minuutti. Mainion suomalaispäivän täydensi Anna Haataja neljännellä sijallaan. Haataja jäi mitalista 2,5 minuuttia.

Suunta-Seppojen Jokela iloitsi ensimmäisestä nuorten arvokisamitalistaan.

– Mitali tuntuu hyvältä – olen tosi onnellinen, että se nyt tuli, kertoi Jokela, jonka kauden tavoite oli nimenomaan mitali joko nuorten MM- tai EM-kisoista.

Jokela otti pronssinsa raskaan ja taidollisesti erittäin vaativan kisan päätteeksi. Maalissa hän ei uskaltanut ajatella mitalia.

– En uskonut kisan jälkeen, että tuolla suorituksella voisi sijoittua korkealle. Fyysisesti minulla oli huono päivä ja tunsin olevan aivan puhki jo ennen loppulenkkiä. Toisaalta kyllä suunnistin hyvin ilman virheitä, Jokela arvioi.

Nuorten valmentaja Markus Lindeqvistin mukaan Jokela on kehittynyt viimeisen vuoden aikana nimenomaan suunnistustaidossa valtavasti.

– Se oli huippuveto Emmiltä, vaikka jalat eivät aivan keveimmät olleetkaan. Virheetön suoritus tuolla radalla on todella hienoa, Lindeqvist kehui päivän parasta suomalaista.

Jokelan takana Anna Haataja oli hienosti neljäs. Haataja teki radalla virheitä, mutta oli sijoitukseensa kuitenkin tyytyväinen.

Myös miesten kisassa Suomen mitali oli lähellä. Vasta 17-vuotias Olli Ojanaho oli viime hetkiin asti kiinni pronssissa, mutta loppupään lähtijöistä lähes peräkanaa kulkeneet Tsekin Marek Minar ja Venäjän Ivan Kutsmenko kiilasivat lopussa suomalaisen edelle. Ojanaho oli lopulta viides runsaat neljä minuuttia kisan voittajalle Ruotsin Anton Johanssonille jääneenä. Miika Kirmula oli tiistain sprintin tapaan kuudes. Suomi sai siis hienosti peräti neljä nuorta kärkikuusikkoon.

– Loistopäivä. Ojanaho teki viimeiselle rastille tullessa vähän virhettä, mutta pystyi kuitenkin taidollisesti aika tasaiseen suoritukseen. Kirmulalla oli tänään vauhtia haastaa kärkimiehet, mutta hänelle tuli virheitä enemmän. Tiedostimme etukäteen, että tässä maastossa virheet ovat realismia. Tavoite oli pitää ne pieninä, eikä antaa periksi, kertasi Lindeqvist päivän taktiikkaa.

Nuorten MM-kisat jatkuvat perjantaina keskimatkan karsinnalla. Lauantaina on vuorossa keskimatkan finaali ja sunnuntaina viesti.

Suunnistuksen nuorten MM-kisat, Bulgaria, Pitkän matkan tulokset

Naiset: 1) Gunvor Hov Höydal NOR 1.08.15, 2) Sara Hagström SWE 1.08.18, 3) Emmi Jokela FIN 1.09.15, 4) Anna Haataja FIN 1.11.45, 5) Mathilde Rundhaug NOR 1.11.58, 6) Paula Gross SUI 1.13.15, 20) Pihla Otsamo FIN 1.21.03, 29) Henna Skog FIN 1.26.03, 40) Noora Koskinen FIN 1.27.46, 47) Jannina Gustafsson FIN 1.29.34.

Miehet: 1) Anton Johansson SWE 1.15.17, 2) Assar Hellström SWE 1.16.18, 3) Marek Minar CZE 1.18.45, 4) Ivan Kutsmenko RUS 1.19.36, 5) Olli Ojanaho FIN 1.19.39, 6) Miika Kirmula FIN 1.19.58, 12) Topi Raitanen FIN 1.23.36, 33) Topias Ahola FIN 1.28.22, 40) Arttu Syrjäläinen FIN 1.29.40, 80) Aleksi Niemi FIN 1.39.25.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail