Tanska sprinttiviestin ykkönen

Suunnistuksen maailmancupin yhteydessä Imatralla kilpailtu sprinttiviesti päättyi Tanskan nelikon voittoon. Emma Klingenberg, Tue Lassen, Sören Bobach ja Maja Alm nostivat varmalla esityksellään Tanskan myös MM-Italiassa kilpailtavan sprinttiviestin suosikkien joukkoon. Tanska voitti neliosuuksisen viestin 24 sekunnin erolla ennen Ruotsin kakkosjoukkuetta. Suomen ykkösjoukkue Marika Teini, Severi Kymäläinen, Mårten Boström ja Venla Niemi oli kisan kuudes vajaa kaksi minuuttia Tanskalle jääneenä.

Sprinttiviesti Imatrankosken kaupunkialueella tarjosi paljolti samanlaisia haasteita kuin keskiviikon sprintti. Ratamestari sekoitti väliaikaisilla aidoilla kilpailijoiden ennakkomielikuvaa kisamaastosta. Reitinvalintavaihtoehtojen hahmottaminen oli hankalaa erityisesti pidemmillä rastiväleillä.

Suomen joukkueen aloitus sujui nahkeasti, kun Marika Teini vaihtoi ykkösosuudelta runsaan minuutti kärjessä olleen sekajoukkueen juoksijan Nadja Volinskan jälkeen. Virallisista joukkueista kärjessä oli Ruotsi, johon Suomella eroa oli 49 sekuntia. Suomen joukkueista ensimmäisenä vaihtoi kakkosjoukkueen Sofia Haajanen (6.). Teini piti suoritustaan kohtuullisena.

– Fyysisesti tuntui pahalta, mutta myös henkisesti, kun huomasi muiden juoksevan kovempaa. Tämmöisessä kisassa pärjäävät myös ne, jotka eivät pysty yksin suunnistamaan, omaan työhön keskittynyt Teini kertasi.

Kakkososuudella Severi Kymäläinen nosti Suomen 1-joukkueen sijoitusta 11:nneksi, mutta ero kärkeen kasvoi hieman. Suomen kakkkosjoukkue vaihtoi muutama sija ennen ykköstä. Kymäläinen oli tyytyväinen omaan osuuteensa.

– Tosi kiva kisa, kun oli hyvät hajonnat ja sai tehdä omaa työtä. Se on se mun juttuni, aamupäivällä MM-joukkueeseenkin valittu Kymäläinen korosti.

Tamperelainen törmäili matkalla Suomen kolmosjoukkueen Vili Niemen kanssa, mutta se näkyi vain kolhuja saaneessa olkapäässä.

Kolmannella osuudella Ruotsin ykkösjoukkue piti edelleen kärkipaikkaa, mutta Tanska nousi pykälä kerrallaan kohti kärkitaistelua. Suomen ykkönen vaihtoi yhdeksäntenä, maailmanmestari Mårten Boströmin viemänä.

– Kisa oli samantyylinen kuin keskiviikkona: juoksijaa oli yritetty jujuttaa aika lailla. Tämä oli aika lailla erilainen sprinttiviesti kuin Turkissa maaliskuussa. Nyt tehtiin omaa työtä ja useat kilpailijat, joita näin, juoksivat ristiin, Boström selvitti.

Ankkuriosuudella Tanskan Maja Alm nosti punavalkoiset kärkeen ja jätti Ruotsin kaksi joukkuetta taistelemaan himmeämmistä mitaleista. Ruotsin kakkosjoukkuetta yllättäen ankkuroinut Tove Alexandersson nosti omansa toiseksi viisi sekuntia ennen ykköstä. Suomen ankkuri Venla Niemi teki varmaa työtä ja nosti Suomen ykköskvartetin kuudenneksi.

– Sain brittiä edellä (Catherine Taylor) jo hyvin kiinni, mutta ei ollut enää kuudetta vaihdetta päästä ohi. Ankkuriosuus oli ihan erilainen kuin avausosuus, sanoi Turkissa sprinttiviestin avannut Niemi.

Suomen päävalmentaja Juha Taini ei ollut aivan tyytyväinen Suomen kenraaliharjoitukseen MM-kisoja ajatellen.

– Jouduimme avausosuudella heti takaa-ajajan rooliin. Jokaisesta sprinttiviestistä otamme oppia MM-kisoja varten. Palikat ovat olemassa mitalimenestykseen, mutta ne pitää vain asetella oikeaan järjestykseen, uskoo päävalmentaja Taini.

Sprinttiviesti on MM-kisojen ohjelmassa ensimmäistä kertaa Italiassa.
Sprinttiviestin tulokset.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail