Kauppi ja Ikonen podiumille Norjan maailmancupin keskimatkalla

Sinivalkoista väriä nähtiin Norjan maailmancupin keskimatkalla palkintopallilla niin miesten kuin naistenkin kisassa, kun Pasi Ikonen oli toinen ja Minna Kauppi kolmas. Ikonen taisteli koko matkan kärkipaikasta tiukassa 5,9 kilometrin miesten kisassa, ja eroa voittaneeseen Olav Lundanesiin tuli lopulta vaivaiset viisi sekuntia. Kolmassija jaettiin Carl Godager Kaasin ja Matthias Kyburzin kesken, kun molemmille eroa kärkeen kertyi 16 sekuntia.

– Pasilta tämä oli erittäin hyvä kisa, aivan pikkuisen vain jäi parannettavaa. Tämä osoittaa sen potentiaalin, mikä hänellä on ollut koko kevään. Hyvällä itseluottamuksella voi lähteä kohti MM-kisoja. Muilla oli hieman teknisiä hankaluuksia, mutta olemme miehissä tässä kohtaa kautta paremmassa fyysisessä vauhdissa kuin moneen vuoteen, hehkutti maajoukkueen päävalmentaja Juha Taini.

Naisissa Ruotsin Tove Alexandersson oli lähes kaksi minuuttia muita nopeampi 4,6 kilometrin matkalla, mutta suomalaisista Kaupin lisäksi myös Sofia Haajanen (6.) ja Saila Kinni (8.) sijoittuivat hienosti kymmenen joukkoon. Myös Sari Anttonen (13.) ja Venla Niemi (15.) vahvistivat hienosti Suomen joukkuepanosta tulosluettelossa.

– Naisissa onnistuttiin todella laajalle rintamalla. Maasto oli raskas ja pari teknistä jyrkänneväliä oli, joten täytyy olla tyytyväinen näin moneen onnistuneeseen suoritukseen, Taini iloitsi.

Kilpailu oli käytännössä koko matkan Alexanderssonin hallintaa. Toiseksi sijoittuneeseen Ruotsin Helena Janssoniin Kaupin ero oli vain kahdeksan sekuntia. Taini ei kuitenkaan pidä Alexanderssonin vauhtia vielä mahdottomana tavoittaa.

– Alexandersson karkasi muilta jossain kohtaa rataa, mutta en sanoisi, etteikö hänen tasonsa ole kiinniotettavissa. Minna on tehnyt nyt jalkavaivoista palautumisensa jälkeen taidollisesti niin vakuuttavaa työtä, että jos hän vain saa hyvän kesäkuun alle harjoittelun osalta, niin mahdollisuudet kaikkeen on avoinna, Taini julisti.

Kuuden kärki ja suomalaisten sijoitukset:

Miehet: 1) Olav Lundanes NOR 38.08, 2) Pasi Ikonen FIN 38.13, 3) Carl Godager Kaas NOR ja Matthias Kyburz SUI 38.24 5) Gustav Bergman SWE 38.48 6) Fabian Hertner SUI 38.53,…, 19) Mikko Sirén FIN 40.50, 22) Hannu Airila FIN 41.03, 30) Tero Föhr FIN 42.30, 31) Toni Saari FIN 42.52, 38. Olli-Markus Taivainen FIN 44.17, Aaro Asikainen keskeytti.


Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 32.01, 2) Helena Jansson SWE 33.59, 3) Minna Kauppi FIN 34.07, 4) Heidi Bagstevold NOR 34.46, 5) Emma Johansson SWE 35.07, 6) Sofia Haajanen FIN 35.09,…, 8) Saila Kinni FIN 35.25, 13) Sari Anttonen FIN 36.09, 15) Venla Niemi FIN 36.20, 22) Henna-Riikka Haikonen FIN 38.00, 33) Tuulia Viberg FIN 39.27, 41) Outi Ojanen FIN 43.20.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail