Suomelle viestivoitto maailmancupista

Suomen ykköstrio Marika Hara, Jussi Laurila ja Pekka Niemi hallitsivat pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviestiä sunnuntaina Tanskassa. Suomen kolmikko ajoi selvään voittoon ennen Ranskan ykkösjoukkuetta. Tseki oli kisan kolmas.

Marika Hara vaihtoi ykkösosuudelta noin 50 sekuntia kärjen jälkeen.

– Lopussa tuli toiseksi viimeisellä rastilla vajaan minuutin seisoskelu ja kartoitus, kun maasto ei oikein täsmännyt kartan kanssa. Rasti löytyi lopulta sieltä, mistä pitikin, olisi vaan pitänyt luottaa, Hara harmitteli kisan jälkeen.

Matkan varrella yksi rasti löytyi myös sieltä, mistä ei pitänyt, kun joku oli rastin heittänyt metsän puolelle.

– Kait se oli alkanut jotain harmittaa siinä uralla. Edellä menneet miehet pummasivat sitä, ja sain niiden kovan alkuvauhdin siinä kiinni, Hara kertoi.

Kakkososuudella Jussi Laurila nosti Suomen kärkipaikalle jo muutaman rastin jälkeen ja tuli vaihtoon parin minuutin etumatkalla seuraaviin.

– Tein reitinvalinnat vähän varmistellen, ja paikkasin jalalla niissä kohdissa, missä pääsi kovaa, Laurila kertasi osuuttaan.

Kärjessä ankkuriosuudelle lähtenyt Pekka Niemi teki alussa virheen, mutta takaa-ajajat eivät saaneet suomalaista kiinni.

– Minulta jäi yksi pienen polun lähtö huomaamatta ja siinä pyöriessä meni minuutin verran. Loppumatkasta näin Ranskan monta kertaa rastilta tulosuuntaan palatessa, ja tiesin, että ajettiin samaa vauhtia, Niemi kertoi.
Suomen kakkosjoukkue Ingrid Stengård, Tuomo Lahtinen ja Juuso Jutila ajoi yhdeksänneksi.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu heinäkuun puolivälissä Ruotsissa.

1) FIN 1 2.03.45 (Marika Hara, Jussi Laurila, Pekka Niemi), 2) FRA 1 2.05.09 (Gaelle Barlet, Cedric Beill Baptiste Fuchs), 3) CZE 1 2.06.06 (Renata Paulickova, Jan Svoboda, Jiri Hradil), 4) RUS 1 2.07.10 , 5) ITA 2.07.30, 6) CZE 3 2.09.06, 9) FIN 2 2.10.25 (Ingrid Stengård, Tuomo Lahtinen, Juuso Jutila), 17) FIN 3 2.14.02 (Susanna Laurila, Anders Blomster, Mika Pensas), 25) FIN 4 2.26.00 (Eeva-Liisa Hakala, Antonia Haga, Marja Penttilä).