Leimauksella 1402 leiriläistä

Rovaniemellä, Lapin urheiluopistolla 3.-6.6. pidettävälle Leimaus-leirille on ilmoittautunut 1402 leiriläistä, joka on leirin kolmanneksi suurin määrä. Vuokatissa vuonna 2012 oli 1738 leiriläistä ja 2013 Vierumäellä 1461.

Leirin suunnistusharjoitukset on jaettu kuudelle eri tasolle alkaen nuorimpien rastireittiharjoituksista 16-18-vuotiaiden pro-tason harjoituksiin. Kaikissa harjoitusryhmissä on noin 250 leiriläistä lukuunottamatta pro-tasoa.

Sami Jauhojärvi leirin suojelijana

Leimaus-leirin 2014 suojelijana on olympiavoittaja Sami Jauhojärvi. Sami pitää leirillä alustuksen omasta nuoruuden ajan harjoittelustaan, joka johti nuorten MM-kultaan. Alustus on tarkoitettu ennenkaikkea seuraohjaajille sekä nuorten MM-ryhmälle ja heidän valmentajilleen. Samalle kohderyhmälle tarkoitetun alustuksen psyykkisestä valmentautumisesta tulee pitämään olympiavoittajan valmentaja Reijo Jylhä.

Leimaus-leiri on Suunnistusliiton lajitapahtuma 8-18-vuotiaille. Leiri kokoaa nuoret yhteen eri puolilta Suomea. Suunnistusharjoitusten ohella leirillä on mahdollisuus osallistua monipuolisiin liikunnallisiin oheisohjelmiin ja kisailuihin kavereiden kanssa. Vuoden 2014 leirin järjestelyistä vastaavat Lapin urheiluopisto ja Ounasvaaran Hiihtoseura.

Leimaus 2014