Seuratukea viisi miljoonaa liikunta- ja urheiluseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt viisi miljoonaa euroa seuratukea eri lajien liikunta- ja urheiluseuroille. Veikkausvoittorahoista myönnettäviä avustuksia annettiin yhteensä 378 hankkeeseen. Ministeriöön tuli seuratukihakemuksia yhteensä 1162 kappaletta.

– Tänäkin vuonna seuratuen ulkopuolelle jää hyviä hankkeita ja laajaa toimintaa, koska määräraha on riittämätön vastaamaan kysyntään, todetaan opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla.

Seuratukeen myönnetty rahamäärä on yli miljoona euroa suurempi edellisvuoteen verrattuna. Tukea pystyi hakemaan joko yleistoiminnallisiin hankkeisiin tai seurahenkilöiden palkkaamiseen. Yleistoimintaan tukea annettiin yhteensä 1 006 000 euroa ja palkkaamisiin 1 268 000 euroa. Lisäksi aiempien vuosien jatkohankkeisiin myönnettiin yhteensä 2 644 000 euroa.

Tukea annettiin yli 50 eri lajin toimintaan. Suunnistusseuroista tukea saivat mm. Kalevan Rasti, Koovee ja Turun Suunnistajat. Lista kaikista myönnetyistä seuratuista on nähtävillä opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail