Pyöräsuunnistajien maailmancup alkaa Tanskassa

Pyöräsuunnistuksen kansainvälinen kausi pyörähtää käyntiin perjantaina Tanskassa, jossa kilpaillaan kolme maailmancupin osakilpailua. Perjantaina Helsingörin lähistöllä käydään sprintti, lauantaina pitkän matkan yhteislähtökisa ja sunnuntaina sekaviesti.

Suomi lähtee Tanskan kisoihin parhaalla mahdollisella joukkueella, ja mukana on myös kaksi ensikertalaista Marja Penttilä ja Anders Blomster.

Viime vuosina Suomen ykkösnainen on ollut Marika Hara, joka on voittanut kolmena vuotena peräkkäin pyöräsuunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun.  Miehissä Jussi Laurila oli maailmancupin kokonaiskilpailun kakkonen Anton Foliforovin jälkeen.

Tanskan osakilpailujen jälkeen pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu Ruotsissa heinäkuun puolivälissä kolmella osakilpailulla.

Lisätietoa Tanskan osakilpailuista ja liveseuranta järjestäjien sivuilla.

Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen maailmancupin ensimmäiselle kierrokselle Tanskaan 16.-18.5.
Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Eeva-Liisa Hakala Kortesjärven Järvi-Veikot, Marika Hara Koovee, Susanna Laurila Jalasjärven Jalas, Marja Penttilä Kokkolan Suunnistajat, Ingrid Stengård IF Sibbo-Vargarna
Miehet: Anders Blomster IF Sibbo-Vargarna, Juuso Jutila Kankaanpään Suunnistajat, Tuomo Lahtinen Asikkalan Raikas, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Mika Pensas Malax IF

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin ohjelma 2014
16.5. sprintti, Tanska
17.5. pitkä (yhteislähtö), Tanska
18.5. sekaviesti, Tanska
18.7. keskimatka, Ruotsi
19.7. sprintti, Ruotsi
20.7. pitkä, Ruotsi
26.8. sprintti, Puola
27.8. keskimatka, Puola
29.8. pitkä, Puola
30.8. viesti, Puola