Nuorten MM-joukkue 2014 valittu

Suomen joukkue suunnistuksen nuorten MM-kilpailuihin Bulgarian Borovetsiin on valittu. Näyttökilpailuja oli kevään aikana kaikkiaan kuusi kappaletta. Jokaiselle matkalle oli mahdollista antaa kaksi näyttöä. Maastojuoksun SM-kilpailua ajateltiin tässä tapauksessa ensisijaisesti sprintin näyttönä. Kaksi näyttökilpailuista järjestettiin Bulgariassa, jossa haettiin näyttöjä tyyppimaastoissa. Kaikki näyttökilpailut olivat samanarvoisia.

– Tyttöjen joukkue muodostui tällä kertaa helpommin kuin poikien. Pojissa ilahduttavan laaja taso ja ristiinjuoksut näyttökilpailuissa tekivät valinnoista mutkikkaat. Valintaryhmä painotti valinnoissa erityisesti menestysmahdollisuutta MM-kilpailuissa. Tämä tarkoitti sitä, että tasainen sarja näyttökilpailuissa, ei tällä kertaa välttämättä tuonut kisapaikkaa. Viimeisien paikkojen jaossa tärkeämmäksi nähtiin se, että urheilijalla on hyvä mahdollisuus menestyä MM-kilpailuissa, nuorten maajoukkuevalmentaja Markus Lindeqvist kertoo valinnoista.

Myös kansainvälisillä näytöillä oli valinnoissa painoarvoa erityisesti siinä tapauksessa, kun muut näytöt olivat tasavahvoja.

– Poikien joukkueeseen valittiin poikkeuksellisesti neljä varamiestä. Mikäli varamiehen tarve konkretisoituu, valintaryhmä valitsee näistä neljästä sen urheilijan, joka kesän aikana on osoittanut erityisesti nousukuntoa, Lindeqvist valaisi.

Nuorten MM-kilpailut käydään Bulgarian Borovetsissa 21.-27.7. Nuorten MM-kilpailut

Suomen joukkue nuorten MM-kilpailuihin Bulgarian Borovetsiin:

Tytöt: Jannina Gustafsson SK Uusi, Anna Haataja Ounasvaaran Hiihtoseura, Noora Koskinen Hiisirasti, Emmi Jokela Suunta Sepot, Pihla Otsamo Helsingin Suunnistajat, Henna Skog KooVee. Varalla: Elisa Mäkinen MS Parma.

Pojat: Topias Ahola Navi, Miika Kirmula Angelniemen Ankkuri, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Ounasvaaran Hiihtoseura, Topi Raitanen Helsingin Suunnistajat, Arttu Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat. Varalla: Veli Kangas Helsingin Suunnistajat, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Otto Loukkalahti Hiidenkiertäjät, Arto Talvinen MS Parma.

Valintaryhmä: Markus Lindeqvist, Antti Örn, Petteri Kähäri ja Juha Peltola