Niemi ja Stengård mc-voittoon

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkui lauantaina Tanskassa hienolla suomalaismenestyksellä. Naisten kisassa Ingrid Stengård ja Marika Hara ajoivat pitkän matkan yhteislähtökisan kaksoisvoittoon. Miesten kisan voiton otti Suomen Pekka Niemi, jolle ykköspaikka oli ensimmäinen laatuaan aikuisten sarjassa.

Niemi kukisti tasaisessa kisassa niukasti toiseksi ajaneen Portugalin Davide Marchadon kolmella sekunnilla. Tsekin Jiri Hradil ja Italian Luca Dallavalle ajoivat maaliin vielä ennen Suomen Jussi Laurilaa.

– Tein lopussa vielä pieniä virheitä, ja porukka kasaantui, mutta onneksi eivät saaneet lopussa kiinni. En osannut vasta kuin ihan lopussa aavistaa, ettei muita ole edellä, kertasi Pekka Niemi voittoisaa kisaansa.

Niemi löysi pitkän matkan kisasta pidennetyn keskimatkan piirteitä.

– Radalla oli suurin osa lyhyitä välejä, ja rasteja oli paljon. Virheitä tuli silti kaikille. Hyvä, että voitto tuli jo alkukaudesta, tästä on hyvä jatkaa kautta, Niemi arvioi ensimmäisen aikuisten arvokisan ykköpaikkansa merkitystä.

Myös naisten kisassa nähtiin tiukka loppurutistus, kun Suomen kaksikko Stengård ja Hara taisteli voitosta. Hara oli jo karussa muilta, mutta Stengård rutisti ohi kahden sekunnin erolla.

– Uskalsin tehdä kolmanneksi viimeiselle rastille oman reitinvalinnan, jonka olin päättänyt jo aiemmin. Siinä pääsin Marikan tuntumaan. Ennen viimeistä rastia ajoin lopun eron kiinni, ja pääsin viimeiseltä rastilta lähtemään ensin. Lopussa takki oli jo ihan tyhjä, tunnusti Stengård.

Hara menetti ykköspaikan lopulta viimeisen rastin leimauksessa, mutta kakkossijakin maistui Kooveen ykkösajajalle.

– Leivoin vähän viimeistä rastia ja loppu meni jännäksi. Olen silti tyytyväinen, sillä tein koko matkan hyvää, omaa suoritusta. Rata olisi voinut olla vähän haastavampi, Hara arvioi.

Kärkikaksikon lisäksi suomalaisista ajoivat kymppisakkiin Susanna Laurila (5.) ja Eeva-Liisa Hakala (8.).
Maailmancupin avausviikonloppu päättyy sunnuntaina ajettavaan sekaviestiin, johon Suomi lähtee neljällä joukkueella: 1-joukkue Hara, Jussi Laurila ja Niemi, 2-joukkue: Stengård, Tuomo Lahtinen ja Juuso Jutila, 3-joukkue: Susanna Laurila, Anders Blomster ja Mika Pensas, 4-joukkue: Eeva-Liisa Hakala, Antonia Haga ja Marja Penttilä.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Tanska Birkeröd
Pitkän matkan yhteislähtö:
Miehet: 1) Pekka Niemi FIN 1.35.32, 2) Davide Marchado POR 1.35.35, 3) Jiri Hradil CZE 1.35.42, 4) Luca Dallavalle ITA 1.35.46, 5) Jussi Laurila FIN 1.35.49, 6) Hans Jörgen Kvåle NOR 1.36.04, 14) Tuomo Lahtinen FIN 1.38.24, 21) Juuso Jutila FIN 1.42.43, 24) Anders Blomster FIN 1.43.19, 31) Mika Pensas FIN 1.45.51.
Naiset: 1) Ingrid Stengård FIN 1.31.51, 2) Marika Hara FIN 1.31.53, 3) Emily Benham GBR 1.31.59, 4) Martina Tichovska CZE 1.32.06, 5) Susanna Laurila FIN 1.32.33, 6) Svetlana Poverina RUS 1.33.00, 8) Eeva-Liisa Hakala FIN 1.33.28, 22) Antonia Haga FIN 1.43.51, 29) Marja Penttilä FIN 1.49.50.