Hara ajoi cup-avauksen voittoon

Marika Hara aloitti mainiosti pyöräsuunnistuksen maailmancupin kokonaiskilpailun kolmen kauden voittoputkensa puolustamisen, sillä pirkkalalainen ajoi ykköseksi perjantain maailmancupin avauskisassa. Hara voitti Tanskan Helsingörin lähistöllä ajetun sprintin viiden sekunnin erolla ennen Iso-Britannian Emily Benhamia. Suomen Eeva-Liisa Hakala oli hienosti kolmas. Miehissä Jussi Laurila oli parhaana suomalaisena kahdeksas Venäjän Anton Foliforovin voittamassa kisassa.

Hara oli tyytyväinen kauden avauskisaan, johon toki pieniä virheitäkin mahtui.

– Kun on 25 rastia, aina siinä väkisinkin joku reitinvalinta on heikompi. Muutamassa kohdassa tuli pientä hölmöilyä, mutta suoritus riitti silti voittoon. Kauden alku on aina vähän kysymysmerkki, kun ei tiedä, missä kärki menee, Hara muistutti kisan jälkeen.

Hara kehui kisamaastoa mainioksi sprinttialueeksi – toimistoalueelle oli tehty mielenkiintoisia sprinttivälejä.

– Välillä oli lyhyitä ja välillä pitkiä välejä. Maasto oli sprinttiin alueena hyvä, se muistutti jotain suomalaista sairaala-aluetta, Hara vertasi.

Kisan kolmossijalle ajanut Eeva-Liisa Hakala jäi Harasta parikymmentä sekuntia. Hakala aloitti kisan varovasti ja varman päälle.

– Alkumatkalla tuli ehkä liiankin monta pysähdystä, mutta sitten ei tullut pummeja. Ehkä joku reitinvalinta olisi voinut mennä paremmin. Kisa ajettiin taitopää edellä, vain kaksi viimeistä väliä tuntui raskaalta. Kisasta jäi kuitenkin hyvä mieli, Hakala iloitsi kolmossijastaan.

Miesten kisan voittoon ajoi maailmancupin kokonaiskilpailun vuosi sitten voittanut Venäjän Anton Foliforov. Tanskan Erik Skovgard Knudsen oli toinen ja Viron Lauri Malsroos kolmas. Jussi Laurila ajoi kahdeksanneksi jääden noin minuutin voittajalle.

– Foliforov sai minut näköetäisyydelle, kun kisaa oli ajettu kaksi kolmasosaa. Siinä vaiheessa tiesin, ettei enää ajamalla pääse karkuun. Oma suunnistus oli koko ajan vähän jäljessä, enkä ehtinyt kunnolla suunnitella etenemistä. Vauhti oli vähän sellaista tasaista junnaamista vielä, pohti Laurila maalissa.

Laurilan takana Pekka Niemi oli yhdeksäs ja Tuomo Lahtinen kymmenes.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup jatkuu lauantaina pitkän matkan yhteislähtökisalla.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Tanska Birkeröd
Sprintin tulokset
Naiset: 1) Marika Hara FIN 21.48, 2) Emily Benham GBR 21.53, 3) Eeva-Liisa Hakala FIN 22.14, 4) Olga Vinogradova RUS 22.44, 5) Svetlana Poverina RUS ja Tatjana Repina RUS 23.08, 12) Ingrid Stengård FIN 23.46, 18) Antonia Haga FIN 24.36, 29) Susanna Laurila FIN 26.08, 38) Marja Penttilä FIN 28.21.
Miehet: 1) Anton Foliforov RUS 23.36, 2) Erik Skovgaard Knudsen DEN 23.45, 3) Lauri Malsroos EST 23.59, 4) Ruslan Gritsan RUS 24.01, 5) Christian Wütrich SUI 24.16, 6) Frantisek Bogar CZE ja Valeri Gluhov RUS 24.27, 8) Jussi Laurila FIN 24.39, 9) Pekka Niemi FIN 24.44, 10) Tuomo Lahtinen FIN 24.45, 32) Anders Blomster FIN 26.56, 34) Mika Pensas FIN 27.01, Juuso Jutila keskeytti rengasrikkoon.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail