Suunnistuslisenssi ja vakuutus 2014

Suunnistusliiton vakuutusyhtiö Pohjolan kanssa neuvottelema lisenssivakuutus on Suunnistusliiton jäsenseurojen jäsenille edullinen vaihtoehto suunnistustapaturmien varalle.

Vuonna 2014 lisenssivaihtoehdot ja hinnat ovat:  
Vakuutukselliset:
– A-lisenssi (yli 18-alle 80-vuotiaat)  78 €
– N-lisenssi (15-18-vuotiaat)  27 €
– D-lisenssi (alle 15-vuotiaat) 12 €

Vakuutuksettomat:
– B-lisenssi (yli 18-vuotiaat) 30 €
– C-lisenssi (15-18-vuotiaat) 12 €
– L-lisenssi (alle 15-vuotiaat) 6 €

A/B-lisenssin lunastavat yli 18 – alle 80 -vuotiaat suunnistajat.

Nuorten N/C-lisenssin lunastavat 15-18 -vuotiaat (v.2014 H7D15-18 -sarjoissa kilpailevat) ja

NuoriSuunta D/L-–lisenssin nuoremmissa sarjoissa kilpailevat alle 15-vuotiaat.

A-lisenssin omavastuu tapaturmaa kohden on 100 €, N- ja D-lisenssissä ei omavastuuosuutta ole.

Huom! Lisenssiä ei voi vaihtaa kesken kauden.

Lisenssikaavaketta ei ole enää useaan vuoteen postitettu suunnistajalle kotiin, vaan lisenssimaksu suoritetaan IRMAssa. Tätä varten tarvitset tunnukset IRMAan ( ohjeet tästä ). Mikäli sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, ota yhteyttä Suunnistusliittoon mahdollisuudesta suoraan tilille maksusta. Yhteystiedot.

Vakuutuksellisen lisenssin lunastamiseen tarvitaan henkilötunnus kokonaisuudessaan sekä osoitetiedot, jotta vakuutus rekisteröityy myös vakuutusyhtiön tietoihin. Nämä tiedot ovat välttämättömät mm. mahdollisessa korvauskäsittelyssä. Mikäli seura ostaa vakuutukselliset Nuori Suunta -kortit seuran junnuille, tulee heidän selvittää tarvittavat lisenssin haltijan tiedot IRMAan kirjaamista varten. 2000-luvulla syntyneiden hlötunnuksen loppuosan A-kirjan jätetään pois IRMAssa eli vain neljä viimeistä merkkiä kirjataan IRMAan.

Jotta kaikki lisenssin maksaneet (vakuutukselliset ja vakuutuksettomat) saisivat etuja sisältävän CompasCard tai NuoriSuunta –kortin kotiin, tulee IRMAssa olla täydelliset osoitetiedot!

Vahinko ei tule kello kaulassa ja harmittomaltakin näyttävän tapaturman hoitokulut saattavat nousta yllättävän suuriksi, joten suunnistuksen kattava vakuutus kannattaa hoitaa ajoissa kuntoon!