Harmillinen muutos OCAD-ohjelmassa

OCAD-ohjelman uusimmassa 11-versiossa on havaittu harmillinen muutos verrattuna kaikkiin aikaisempiin ohjelmaversioihin. OCAD11 muodostaa viivaan sidotut kohteet ja erityisesti katkoviivat erilaisella laskentakaavalla kuin aikaisemmin.

Virheominaisuus vaikuttaa näkyvimmin polkujen, apukäyrien ja aitasymbolien ulkonäköön. Käytännössä katkoviivan katkot tai aidan väkäset siirtyvät. Ongelma esiintyy, kun OCAD11 avaa aikaisemmilla ohjelmaversioilla tehtyjä kartta- tai ratatiedostoja.

OCAD11 maaliskuun päivityspakettiin on tehty lisätyökalu ongelman korjaamiseksi. Lisätyökalu ratkaisee ongelman, kun tiedostoja muunnetaan vanhemmista versioista uuteen 11-formaattiin. Alkuperäinen viivojen laskentakaava pysyy voimassa, jos korjaustoiminto on valittuna.

Jos on tarve tallentaa OCAD-11-tiedostoja aiempiin tiedostomuotoihin, niin siihen tapaukseen ei ole olemassa korjaustyökalua. Tämä on syytä tiedostaa ja varautua karttatiedoston viimeistelyyn esim. ratamestarityön yhteydessä.

Suosittelemme kaikkia OCAD-käyttäjiä pitämään ohjelman päivitykset ajan tasalla, ja käyttämään viivakohteiden korjaustyökalua OCAD11-ohjelmassa. Myös alun perin huolella tehty karttapiirros ja huolellinen katkotus- ja kulmapisteiden työkalujen käyttäminen säilyttävät karttatiedostot mahdollisimman virheettöminä tiedostomuunnoksien jälkeenkin.

SSL / Karttaryhmä

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail