Antti Rusaselle EM-kultaa

Antti Rusanen voitti ensimmäisen henkilökohtaisen arvokisakultansa Portugalin EM-kilpailujen temposta. Voitto tuli ylivoimaisella suorituksella ennen Ruotsin Lennart Wahlgrenia ja Marit Wikselliä.

Edllisenä päivänä hopeaa EM-tarkkuussuunnistuksessa otanut Rusanen lähti rennolla asenteella tempon finaaliin. Kulta tuli 258 sekunnilla. Hopealle suoriutunut Wahlgreenin aika oli 293 sekuntia, joten varaa olisi ollut vaikka yhteen virheeseen enemmän.

– Kolme virhettä tein, mutta suoritus oli hallittu alusta loppuun. Rata oli tosi vaikea, mutta pystyin lähtemään kisaan rennolla fiiliksellä. Karsinnassa näin, että oma suoritus riittää, karsintalohkonsa voittanut keravalainen totesi kilpailun jälkeen.

– Hieno fiilis. Loistavaa voittaa ensimmäinen henkilökohtainen mestaruus arvokilpailuista, Rusanen hehkutti.

Suomen joukkueenjohtaja Hannu Niemi kertoo Rusasen vahvuutena olleen rentouden ja itseluottamuksen.

– Hyvä ja tiukka kilpailu oli. Kuka tahansa kärkijoukosta olisi voinut voittaa. Antti otti kuitenkin hyvällä suorituksellaan keulan. Tällä kertaa tuloslista näyttää Suomi-Ruotsi-maaottelulta, mutta kyllä muillakin mailla olisi ollut mahdollisuus kärkeen, Niemi analysoi tuloksia.

Tulokset, EM-tempo, Portugali
1) Antti Rusanen 258s, 2) Lennart Wahlgren SWE 293s, 3) Marit Wiksel SWE 293s, 4) Stig Gerdtman SWE 314s, 5) Pinja Mäkinen FIN 323s, 6) Martin Fredholm 323s, 7) Jari Turto FIN 367,5s,…,10) Marko Määttälä FIN 409s, 12) Lauri Kontkanen FIN 413s, 29) Martti Inkinen FIN 550,5s