Valmentajakoulutuksen tason 1 tilaaminen

Uudistettuja valmentajakoulutuksen tason 1 koulutuksia toteutetaan syksystä 2014 alkaen. Seurat voivat tilata koulutuksen omalle paikkakunnalleen. Nyt on oikea aika miettiä oman seuran kouluttautumista tulevana syksynä.

Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa, eli valmentajakoulutuksen taso 1, koostuu kahden viikonlopun koulutuksesta sekä ennakko- ja välitehtävistä. Osan 1 ja osan 2 ihanteellinen väli on 3–8 kuukautta. Kun seura tilaa osan 1 syksylle, on luontevaa toteuttaa osa 2 talvella tai keväällä. Koulutuksen kohderyhmä on seuran 11–17-vuotiaiden ryhmien valmentajat.

Valmentajakoulutuksen tason 1 sivulta löytyy tilauslomake, jolla on kätevä käynnistää koulutuksen järjestelyt ja tehdä tilaus. Tilatut koulutukset ovat avoimia muidenkin seurojen osallistujille. Tulossa olevien koulutusten lista ja ilmoittautumislomakkeet koulutuksiin löytyvät samaiselta sivulta.

Koulutuksen ohjeellinen aikataulurunko sekä ohje koulutuksen olosuhteiden järjestelyihin löytyvät tilauslomakkeelta.

Koulutuksen markkinointi

Suunnistusliitto markkinoi koulutuksia aktiivisesti omien kanaviensa kautta. Koulutuksen tilaajan toivotaan markkinoivan koulutusta seurassa ja mielellään myös lähiseudun seuroille.

Kun seura tekee koulutuksen tilauksen, on hyvä jo ennakkoon varmistua, että suunniteltu koulutusajankohta sopii noin kahdeksalle osallistujalle. Tätä osallistujamäärää pidetään koulutuksen toteutumisen minimimääränä.

Aluejärjestöjen tason 1 valmentajakoulutukset

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat 1-tason valmentajakoulutuksen teemakoulutuksia, jotka soveltuvat kaikille lajeille. Nämä aluejärjestöjen koulutukset täydentävät hyvin Suunnistusliiton koulutustarjontaa.

Aluejärjestöt järjestävät näiden teemakoulutusten tiimoilta mm. kaksi ”Superviikonloppua”: 4.–6.4. ja 31.10.–2.11. Ilmoittautuminen kevään superviikinloppuun on käynnissä. Katso ilmoittautumistiedot aluejärjestöjen sivuilta.

Suunnistusliiton ohjaajakoulutusten tilaaminen

Nuori Suunta -ohjaajakoulutus

Tervetuloa ohjaajaksi -koulutus