Naiset maailmancup-viestissä kolmansia

Suomen viestipäivä hiihtosuunnistuksen maailmancupissa Ruotsin Orsa Grönglittissa kirkastui loppua kohti. Naisten ykkösjoukkue nousi ankkuriosuudella kolmanneksi Venäjän ja Ruotsin ykkösjoukkueiden jälkeen. Suomen naisten kakkostrio oli viestissä viides ja miesten ykköstrio oli viestin kuudes.

Naisten viestin avausosuudella Suomen naisten ykkösjoukkueen Marjut Turunen oli viides puolitoista minuuttia kärjestä. Toisella osuudella Milka Leppäsalmi joutui antamaan yhden sijan ja puoli minuuttia lisää periksi. Ankkuriosuudella Sonja Mörsky jäi tämän talven kärkikaksikolle Venäjän Tatjana Rvatsevalle ja Ruotsin Tove Alexanderssonille reilusti lisää, mutta nosti Suomen sijoituksen kolmanneksi. Mira Kaskinen puolestaan nosti kakkosjoukkueen viidenneksi.

Miesten viestissä Tero Linnainmaa aloitti 2-joukkueen ohjaksissa kuudentena ja ykkösjoukkueen Hannu-Pekka Pukema kahdeksantena. Toisella osuudella ykkösjoukkueen Janne Häkkinen nosti Suomen kuudenneksi, eroa kärkeen oli tässä vaiheessa jo yli kolme minuuttia. Ankkuriosuudella Staffan Tunis otti kärkeä kiinni vajaalla minuutilla, mutta sijoitus pysyi kuudentena. Tommi Reponen toi kakkosjoukkueen maaliin kahdeksantena.

Päävalmentaja Eivind Tonna ei ollut aivan tyytyväinen päivän viestisuorituksiin.

– Olemme hieman takamatkalla sekä miehissä että naisissa, mutta tiedämme, mitä pitää tehdä, joten ei tässä toivottomia olla. Tilanne on muutettavissa vielä ennen EM-kisoja, pohti Tonna jo tulevaa.

Hiihtosuunnistuksen maailmancupin Ruotsin kierros päättyy sunnuntaina kilpailtavaan pitkän matkan kilpailuun.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Ruotsi Orsa Grönglitt, viesti

Miehet: 1) SWE 1 (Andreas Holmberg, Erik Rost, Peter Arnesson) 1.35.53,1, 2) RUS 1 1.36.50,1, 3) NOR 1.36.52,3, 4) SWE 2 1.37.01,5, 5) RUS 2 1.38.36,0, 6) FIN 1 1.38.38,5 (Hannu-Pekka Pukema, Janne Häkkinen, Staffan Tunis), 8) FIN 2 1.42.25,0 (Tero Linnainmaa, Simo Turunen, Tommi Reponen).

Naiset: 1) RUS 1 (Anastasia Kravtsenko, Julia Tarasenko, Tatjana Rvatseva) 1.34.28,8, 2) SWE 1 1.35.07,6, 3) FIN 1 1.38.59,3 (Marjut Turunen, Milka Leppäsalmi, Sonja Mörsky), 4) NOR 1 1.39.55,7, 5) FIN 2 1.42.34,2 (Anni Toiviainen, Sari Vääränen, Mira Kaskinen), 6) SWE 3 1.43.55,7.