Leppäsalmi kuudes yhdistelmäkisassa

Suomalaiset eivät yltäneet aivan kärkisijoille hiihtosuunnistuksen maailmancupin yhdistelmäkisassa Ruotsin Orsa Grönglittissa. Aamupäivän sprintin jälkeen Sonja Mörsky lähti takaa-ajokisaan hienosti toisena, mutta rytmi ei säilynyt iltapäivän keskimatkan kisassa. Mörskyn sijoitus oli lopulta kahdeksas ja hänen edelleen suomalaisista ehti kuudenneksi sijoittunut Milka Leppäsalmi. Päivän suomalaisiloihin kuului Mira Kaskisen nousu maailmancupissa kymppikärkeen yhdeksänneksi, ensimmäistä kertaa urallaan.

Miehissä suomalaisten meno oli vaisua. Staffan Tunis oli parhaana viidestoista, mutta kärkikahinoihin ei ollut asiaa.

Naisten kisan voitti jälleen Ruotsin Tove Alexandersson, joka kartutti aamupäivän sprintissä itselleen noin puolen minuutin etumatkan. Venäjän Tatjana Rvatseva hiihti iltapäivän keskimatkan ruotsalaista nopeammin, mutta eroa jäi maalissa 14 sekuntia. Milka Leppäsalmi lähti keskimatkalle kuudentena 43 sekunnin takamatkalta. Hän taisteli jo kirkkaimmista sijoista, mutta reitinvalintavirhe vei toiveet paremmasta. Maalissa eroa oli 51 sekuntia.

– Ensimmäinen lenkki sujui tosi hyvin. Toisella lenkillä tein virheen, kun valitsin reitin sellaista katkouraa pitkin, jota kukaan ei ollut aiemmin mennyt. Valinta olisi ollut hyvä, jos siitä olisi joku muu hiihtänyt. Siinä taisi mennä kolmossija, Leppäsalmi harmitteli maalissa.

Hän oli kuitenkin tyytyväinen siihen, että viime viikon sairastelujen jälkeen kulku paranee joka kisassa.
Sonja Mörsky oli aamupäivän jälkeen pettynyt lopputulokseensa, kun tarjolla oli enemmänkin.

– En tiedä, mitä toisella lenkillä tapahtui. Rupesin liikaa kiirehtimään ja homma karkasi. Kaaduin vielä aivan loppumatkalla ja siinä meni aikaa. Harmi, ettei aamupäivän kisa ollut yksittäinen maailmancupin osakilpailu, kun siinä olisi tullut tähän asti paras sijoitus, manasi Mörsky.

Miesten kisassa nähtiin huikea loppunäytös, kun kaikkiaan viisi miestä tuli yhtenä ryppäänä kilpailukeskukseen. Tiukan loppuväännön ykkönen oli Bulgarian Stanomir Belomazev, joka voitti yhdellä sekunnilla Venäjän Andrei Lamovin. Lamov lähti iltapäivän kisaan kärjessä 25 sekuntia ennen kahdeksantena startannutta bulgarialaista.

Suomen miehiltä yhdistelmäkisa ei sujunut toivotusti. Staffan Tunis lähti keskimatkan osuuteen sijalta 12, mutta joutui antamaan vielä kolme sijaa periksi.

– Tein yhden reitinvalintavirheen, kun odotin oikoa, jota ei sitten ollut, enkä halunnut lähteä sitä tekemään. Jouduin kiertämään aika pitkään, joten olisi ehkä pitänyt rohjeta oikomaan. Meno ei ollut yhtä hyvää kuin eilen, lopussa puuttui se, millä selkiä otetaan kiinni, pohti Tunis maalissa.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup jatkuu viikonloppuna vielä kahdella kisalla. Lauantaina hiihdetään viesti ja sunnuntaina on vuorossa pitkä matka.

Hiihtosuunnistuksen maailmancup, Orsa Grönglitt Ruotsi

Takaa-ajon tulokset (keskimatka)
Miehet: 1) Stanomir Belomazev BUL 32.19, 2) Andrei Lamov RUS 32.20, 3) Andreas Holmberg SWE 32.21, 4) Hans-Jörgen Kvåle NOR 32.25, 5) Peter Arnesson SWE 32.28, 6) Ulrik Nordberg SWE 32.31, 15) Staffan Tunis FIN 33.07, 20) Hannu-Pekka Pukema FIN 34.56, 21) Janne Häkkinen FIN 35.00, 24) Tero Linnainmaa FIN 35.22, 33) Simo Turunen FIN 38.08, 34) Tommi Reponen FIN 38.10.

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 32.28, 2) Tatjana Rvatseva RUS 32.42, 3) Magdalena Olsson SWE 33.12, 4) Josefine Engström SWE 33.14, 5) Anastasia Kravtsenko RUS 33.16, 6) Milka Leppäsalmi FIN 33.19, 7) Hana Hancikova CZE 33.42, 8) Sonja Mörsky FIN 33.45, 9) Mira Kaskinen FIN 33.46, 17) Marjut Turunen FIN 36.01, 22) Anni Toiviainen FIN 36.50.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail