Vuoden parhaat palkittiin Rastitreffeillä

Suunnistusliitto on nimennyt kesällä Vuokatin MM-kisoissa sprintin MM-kultaa voittaneen Mårten Boströmin Vuoden 2013 suunnistajaksi. Suunnistusliitto palkitsi vuoden ansioituneita urheilijoitaan ja seuratoimijoitaan lauantaina kauden päätöstapahtumassaan laivalla.

Vuoden parhaan suunnistajan titteli tavoitti Boströmin Keniasta, jossa hän on parhaillaan pitkällä työ- ja harjoitusmatkalla.

– Hienoa, että sprinttisuunnistajakin saa tämän arvostuksen, ensimmäistä kertaa Suomessa. Muissa maissa sprinttisuunnistajia on palkittu aiemminkin, pohti ensimmäinen suomalainen sprinttisuunnistuksen maailmanmestari.

Boström otti MM-kultansa kotikisoissa, villin yleisön edessä.

– Oli hieno onnistua kauden tärkeimpänä hetkenä. Suomella on monia muitakin huippuja, mutta minulla kaikki palaset loksahtivat oikeana päivänä kohdalleen, muistutti Boström, jonka henkilökohtainen valmentaja Jari Ikäheimonen palkittiin vuoden suunnistusvalmentajana.

Vuoden hiihtosuunnistajana palkittiin pitkän matkan maailmanmestari Mervi Pesu, joka parhaillaan valmistautuu joulukuussa Ylläkseltä alkavaan maailmancup-kauteen. Myös muissa suunnistuslajeissa vuoden parhaan palkintoon vaadittiin maailmanmestaruus: pyöräsuunnistuksessa sen sai Marika Hara ja tarkkuussuunnistuksessa tempokisan voittanut Pinja Mäkinen.

Vuoden seura -palkinnon sai Tampereen Pyrintö, joka tunnetaan vahvasta toiminnastaan kaikilla osa-alueilla. Vuoden ohjaajan palkinnon sai Helsingin Suunnistajien aktiivinen seuraohjaaja Riikka Otsamo. MM-vuosi oli suunnistukselle kaikkien aikojen vuosi tv-näkyvyydessä, jota pitkään ovat omalla työllään tukeneet Olli Härkki ja Markku Mäkäräinen. Kaksikko palkittiinkin Vuoden suunnistushenkilö-palkinnolla. MM-tapahtuma Vuokatissa ansaitsi Vuoden PR-tapahtuman palkinnon.

Suunnistusliiton lisäksi muun muassa Suunnistussäätiö jakoi Rastitreffeillä stipendejä yli 86 000 euron arvosta.

Suunnistusliiton palkitut 2013
Vuoden suunnistaja Mårten Boström Lynx
Vuoden hiihtosuunnistaja Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti
Vuoden pyöräsuunnistaja Marika Hara Koovee
Vuoden tarkkuussuunnistaja Pinja Mäkinen Koovee
Vuoden valmentaja Jari Ikäheimonen
Vuoden suunnistushenkilö Olli Härkki, Markku Mäkäräinen
Vuoden seura Tampereen Pyrintö
Vuoden ohjaaja Riikka Otsamo Helsingin Suunnistajat
Vuoden ratamestari Jukka Kemppainen (MM-sprintin ratamestari)
Vuoden kartoittaja MM-kisojen kartoitusryhmä
Vuoden PR-tapahtuma MM-kisat Vuokatissa
Vuoden suunnistustoimittaja Merja Kallikari Turun Sanomat
Mika Kuisman -muistopalkinto Mårten Boström Lynx
Kunniamaininnat Mika Tuononen (MM-pääsihteeri), Jyrki Uotila (MM-kilpailunjohtaja), Pertti Hartman (MM-tarkkuussuunnistuksen ratamestari), Heidi Lehikoinen (MM-kilpailujen viestintäpäällikkö)

Muut palkinnot ja stipendit
Suunnistussäätiön stipendit MM-menestyksestä
Janne Häkkinen, Milka Leppäsalmi, Mervi Pesu, Hannu-Pekka Pukema, Ville-Petteri Saarela, Staffan Tunis, Marjut Turunen; Mårten Boström, Anni-Maija Fincke, Minna Kauppi, Jani Lakanen, Venla Niemi, Merja Rantanen; Eeva-Liisa Hakala, Marika Hara, Jussi Laurila, Susanna Laurila, Pekka Niemi, Samuli Saarela, Ingrid Stengård; Lauri Kontkanen, Pinja Mäkinen, Antti Rusanen, Jari Turto.
Suunnistussäätiön muut stipendit:
Noora Koskinen, Liisa Nenonen, Olli Ojanaho, SK Vuoksi, Olavin Rasti, Kaakon Suunnistus, Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu, Suvi Oikarinen, Aleksi Karppinen, Niina Hulkkonen, Arto Talvinen, hiihtosuunnistuksen kehittämisryhmä, Suomen Suunnistusliitto nuorten maajoukkue toiminnan tehostaminen, Kyösti Haataja, Mårten Boströmin väitöskirjatyö, Hyvinkään Rasti kouluyhteistyö, Päijät-Hämeen suunnistus.

Metsäpiikojen stipendit: Juliaana Näsi ja Veera Klemettinen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail