Niemi ja Vähämetsä pyöräsuunnistajien valmentajat

Pyöräsuunnistusmaajoukkueen valmentajakaksikko uudistuu ensi kauteen osittain, sillä uutena valmentajana maajoukkueen taustalla aloittaa Juha Vähämetsä. Jukka Niemi puolestaan jatkaa valmentajana.

– Juha on hyvä lisä maajoukkueen valmennukseen. Hänellä on paljon erilaista annettavaa ja runsaasti tietotaitoa kestävyysurheilusta, lihashuollosta ja voimanhankinnasta, Niemi kertoo uudesta valmentajaparistaan.

Vähämetsä on toiminut ammattivalmentajana lähinnä hiihdossa. Parhaillaan hän opiskelee lääketiedettä.
Pyöräsuunnistajat aloittelivat valmistautumistaan tulevaan kauteen jo lokakuun lopulla Vierumäellä pidetyllä maajoukkueen infoleirillä.

– Kaikille ryhmien urheilijoille tehtiin tasotestit pyöräergolla. Monelle juniorille se oli ensimmäinen kerta. Siinä näkee urheilijoiden suorituskykyä ja urheilijat voivat hyödyntää saatua tietoa omissa harjoituksissaan, Niemi arvioi.

Kauden päätteeksi aikuisten maajoukkueryhmään nimettiin 14 ja nuorten ryhmään yhdeksän pyöräsuunnistajaa. Kauden 2014 päätavoite on Puolan MM-kisoissa elokuussa. Huhtikuussa maajoukkueelle on Mallorcalla ajoleiri.

Pyöräsuunnistuksen valmennusryhmät 2014

A- ja B-maajoukkue
Naiset: Antonia Haga OK Botnia, Eeva-Liisa Hakala Kortesjärven Järvi-Veikot, Marika Hara Koovee, Susanna Laurila Jalasjärven Jalas, Mona Lindroth Asikkalan Raikas, Marja Penttilä Kokkolan Suunnistajat, Ingrid Stengård IF Sibbo-Vargarna.
Miehet: Andre Haga OK Botnia, Juuso Jutila Kankaanpään Suunnistajat, Tuomo Lahtinen Asikkalan Raikas, Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Mika Pensas Malax IF, Samuli Saarela Kokkolan Suunnistajat.

Nuorten MM-ryhmä
Tytöt: Mia Lindroth Asikkalan Raikas, Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat, Henna Saarinen Koovee.
Pojat: Anders Blomster IF Sibbo-Vargarna, Jaakko Jutila Tampereen Pyrintö, Sauli Pietikäinen Kouvolan Suunnistajat, Aleksi Rantala Rasti-Jussit, Miska Tervala Rastivarsat, Konsta Vanhanen Asikkalan Raikas.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail