Kirre Palmille Piikkarit-palkinto

Suunnistusliiton puheenjohtaja Kirre Palmi vastaanotti tiistaina Helsingissä tämän vuoden liikunnan tasa-arvotyön Piikkarit-palkinnon. Piikkarit-tunnustuspalkinto myönnettiin monikulttuurisuustyön suunnittelija Eva Rönkölle, joka 90-luvun alussa kilpaili hiihtosuunnistuksessa Viron maajoukkueessa.

Piikkarit-palkinnon jakoi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki. Palkinto on suuruudeltaan 4000 euroa ja se myönnetään veikkausvoittovaroista. Palkinto jaettiin tänä vuonna 18. kerran.

– Liikunnan tasa-arvo on parantunut, vaikka vauhti on välillä turhan hidasta. Tarvitaan pitkäjänteistä työtä ja asenneilmapiirin muutosta, ministeri Arhinmäki arvioi Piikkarit-tilaisuudessa.

Tänä vuonna palkinnon teemana oli terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen sekä omalla esimerkillään johtaminen. Kirre Palmi kuuluu harvoihin isompien lajiliittojen naispuheenjohtajiin. Palmi on toiminut Suunnistusliiton johtotehtävissä vuodesta 1995 asti ja vuodesta 2008 lähtien liiton puheenjohtajana.

– Tämä palkinto tuli minulle suunnistustermein suorastaan puskasta. Se kuuluu ilman muuta myös niille yhteisöille, joissa olen saanut toimia: lähinnä tietysti suurelle suunnistusperheelleni, mutta myös Hämeen Liikunnalle ja Urheilulle. Olen koko ikäni saanut toimia liikunnan ja urheilun eteen sellaisissa organisaatioissa, joissa ei ole ollut tarvetta tehdä mitään erityistä tasa-arvotyötä – olen saanut elää sitä tasa-arvoa, Palmi jakoi kiitoksia.

Palmi muistutti, että suunnistus on tasa-arvoinen laji monessa mielessä.

– Sitä voi harrastaa jalkaisin, suksilla, pyörällä tai vaikka pyörätuolissa istuen, vauvasta vaariin ja kuntoilumielessä tai huippu-urheilijana. Todellista elinkaariliikuntaa siis, Palmi korosti punainen Piikkarit-palkinto kädessään.