Suomi kolmas mc-viestissä

Suomen pyöräsuunnistajat ottivat kolmannen sijan maailmancupin kauden viimeisessä viestissä. Sekaviestin voiton vei Tsekki ja Suomi kävi tiukan kisan Venäjän kanssa kakkossijasta. Pienenä yllätyksenä voidaan pitää sitä, että Suomen kakkosjoukkue oli tällä kertaa Suomen ykkönen. Kakkosjoukkueessa ajoivat Susanna Laurila, Tuomo Lahtinen ja ankkurina Pekka Niemi. Suomen ykkösjoukkue oli kisan neljäs kokoonpanolla Marika Hara, Samuli Saarela ja Jussi Laurila.

Niemi ajoi viimeiset rastivälit tasatahtiin Venäjän Anton Foliforovin kanssa, joka lauantaina varmisti nimiinsä maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Niemi yritti lopussa riskillä ohitusta, mutta venäläinen piti pintansa.

– Toiseksi viimeisellä rastilla oli vain yksi leimasin ja sen jälkeen oli niin kapeata uraa, etten päässyt ohi. Viimeisellä rastilla yritin riskileimauksella päästä edelle, mutten onnistunut, Niemi kertasi maaliintulon jälkeen.

Maailmancupin sekaviesteissä ajetaan yhden naisen ja kahden miehen joukkuein. Avausosuudelta Suomen naisten edellä vaihtoi pari miesosuudella aloittanutta joukkuetta. Suomalaiset vaihtoivat peräkanaa. Ankkuriosuudelle suomalaiset pääsivät lähtemään kärjessä. Ankkuriosuudella Tsekin Krystof Bogar ja Venäjän Foliforov ajoivat suomalaisilta karkuun.

Suomi voitti viestin maailmancupin selvällä erolla seuraaviin. Venäjä oli toinen ja Tsekki kolmas.

Pyöräsuunnistuksen maailmancupin sekaviesti, Portugali
Tulokset: 1) CZE (Martina Tichovska, Jiri Hradil, Krystof Bogar) 2.15.56, 2) RUS 2.19.52 (Olga Vinogradova, Ruslan Gritsan, Anton Foliforov), 3) FIN 2 2.19.53 (Susanna Laurila, Tuomo Lahtinen, Pekka Niemi), 4) FIN 1 2.20.19 (Marika Hara, Samuli Saarela, Jussi Laurila), 5) AUT 2.28.40, 6) FRA 2.31.34.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail