Suomen pojille nuorten EM-viestikultaa

Suomen kulta- ja kahden mitalin tahti jatkui nuorten EM-rastien viimeisenäkin päivänä. Viestistä Suomen 18-vuotiaiden poikien joukkue otti kultaa ja 16-vuotiaiden poikien joukkue hopeaa. Tyttöjen sarjoissa Suomen sijoitukset olivat viides 16-vuotiaissa ja kahdeksas 18-vuotiaissa.

Kaikkiaan Suomi sai nuorten EM-kisoista Portugalista kuusi mitalia. Valmentaja Antti Örn oli tyytyväinen Suomen joukkueen esityksiin nuorten EM-kisoissa. Kirkkaimpana kruununa Suomi oli kisojen paras maa.

– Se oli iso juttu ja antaa uskoa tulevaisuuteen, Örn hehkutti.

Poikien kultajoukkueessa suunnistivat Arto Talvinen, Topias Ahola ja Aleksi Niemi. Talvinen teki aloitusosuudella kuudenneksi nopeimman ajan. Ahola ja Niemi olivat osuuksillaan toiseksi nopeimpia, mikä takasi Suomelle viestivoiton.

– Jokainen oli vuorollaan karussa omalla osuudellaan, mutta pienet virheet tasoittivat tilannetta niin, että vasta ankkuriosuudella Niemi pystyi ratkaisemaan, Örn selvitti.

Poikien kultajoukkueessa suunnistivat Arto Talvinen, Topias Ahola ja Aleksi Niemi. Talvinen teki aloitusosuudella kuudenneksi nopeimman ajan. Ahola ja Niemi olivat osuuksillaan toiseksi nopeimpia, mikä takasi Suomelle viestivoiton.

Nuorempien poikien sarjassa Suomen nousujohteista kisaa veivät Anton Salmenkylä (osuutensa 5.), Ollipekka Heikkilä (2.) ja Olli Ojanaho (2.). Tyttöjen sarjoissa mitalihaaveet kariutuivat yhteen heikompaan osuuteen.

Suunnistuksen nuorten EM-kisat, Caldas Da Rainha Portugali
Viestin tulokset
Pojat 16-v
1) RUS 1.18.59 (Vladislav Kiselev, Anton Kazenkin, Alexander Pavlenko), 2) FIN 1.20.54 (Anton Salmenkylä, Ollipekka Heikkilä, Olli Ojanaho), 3) SUI 1.23.15 (Pascal Buchs, Andrin Grundler, Joe Hadorn).
Tytöt 16-v
1) CZE 1.24.27 (Tereza Cechova, Barbora Vyhnalkova, Barbara Vavrysova), 2) HUN 1.29.55 (Reka Dalia Pataki, Krisztina Gera, Hanga Szuromi), 3) DEN 1.31.55 (Nikoline Tillingsöe, Astrid Maag, Josefine Lind), 5) FIN 1.34.34 (Alexandra Enlund, Veera Klemettinen, Noora Koskinen).
Pojat 18-v
1) FIN 1.40.03 (Arto Talvinen, Topias Ahola, Aleksi Niemi), 2) NOR 1.41.20 (Sigur Heggedal, Stian Sundsvik, Andreas Solberg), 3) FRA 1.41.35 (Loic Marty, Arnaud Perrin, Nicolas Rio).
Tytöt 18-v.
1) SWE 1.35.14 (Johanna Öberg, Felicia Stuhlhofer, Sara Hagström), 2) SUI 1.35.34 (Lisa Schubnell, Kerstin Ullmann, Sandrine Müller), 3) RUS 1.40.55 (Daria Korobejnik, Anastasia Danilova, Marina Trubkina), 8) FIN 1.46.30 (Niina Hulkkonen, Emmi Jokela, Anna Haataja).