Viberg ja Gueorgiou SM-pitkän mestareiksi

Ranskalainen Thierry Gueorgiou oli varsin odotettu mestari suunnistuksen pitkän matkan SM-kisassa Syötteen rinteillä. Naisissa sen sijaan saatiin mestariksi yllätysnimi, kun MS Parman Tuulia Viberg vei raskaan kisan voiton. Mestaruus oli Vibergille uran ensimmäinen aikuisten sarjoissa.

Miesten kisassa Kalevan Rastin Gueorgiou teki selvän pesäeron muihin. Vuokatissa saman matkan MM-kultaa voittanut Gueorgiou oli yli viisi minuuttia nopeampi kuin Hiidenkiertäjien virolainen Timo Sild. Jani Lakanen otti SM-pronssia 6.36 kärjen takana.

Naisten kisa oli tiukempi, sillä Vibergin voitto irtosi yli kymmenen kilometrin radalla vain 29 sekunnin marginaalilla. SM-hopeaa otti Anni-Maija Fincke ja -pronssia Venla Niemi – Tampereen Pyrinnön naisia molemmat.

SM-tulokset